TIM: harmadik hónapja növekszik, így újabb rekordszintre ért a hazai ipari termelés

Hírek2022. szept. 7.MTI

Az ipar teljesítménye összességében 7,6 százalékkal múlja felül a járványhelyzet előtti, 2020. januári értéket. A KSH júliusi előzetes adatai szerint az idei év első hét hónapjában a megelőző év azonos időszakához képest kimutatható növekedés közel 5 százalékos - hívta fel a figyelmet Facebook-bejegyzésében a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

A magyar ipari termelés súlyos bizonytalanságokkal és válságjelenségekkel terhelt nemzetközi környezetben bővült rekordszintre. A további kilátások az energiaárak drasztikus megemelkedése, az ellátási láncokban tapasztalható fennakadások miatt nehezen becsülhetők.

Magyarországon a munkahelyteremtésre építő gazdaságpolitika az újabb gyártókapacitások kiépítésével ellensúlyozhatja a külső hatásokat.

A TIM kiemelte:

a napokban jelentették be a valaha volt legnagyobb, mintegy 3000 milliárd forint összértékű hazai beruházást, amellyel a kínai CATL 9000 új munkahelyet hoz létre Debrecenben.

Az elektromos autózáshoz, akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó fejlesztések mellett jelentős védelmi ipari kapacitások is növelhetik az ipar teljesítményét.