Tízmillió eurós támogatás az Erste-ügyfelektől az ukrajnai menekülteknek

Hírek2022. ápr. 22.Növekedés.hu

Eddig már több mint 10 millió euróval támogatták az ukrajnai menekülteket segítő szervezetek munkáját az Erste Csoport ügyfelei. Gyűjtést indítottak az Erste Bank munkatársai is, akik önkéntes munkával is segítik az ukrajnai menekülteket.

Az Erste Csoport ügyfelei összesen már több mint 10 millió euróval – 3,7 milliárd forinttal – támogatták az ukrajnai menekülteket segítő szervezeteket. Az Erste Csoport hét országban működő bankjai március elején egy egyszerű adományozási funkciót helyeztek el a George Weben és a George Appban.

Ez a gomb közvetlen utalási lehetőséget kínál, így az ügyfelek adományukkal közvetlenül segíthetik az adott országban működő, kiválasztott segélyszervezeteket. A magyar Erste Bank ügyfelei a Máltai Szeretetszolgálat részére utalhatnak így adományokat, eddig 33,5 millió forinttal támogatták ilyen módon a szervezet munkáját.

Oroszország Ukrajnával vívott háborúja közvetlenül nem érinti a bankot, ugyanakkor az Erste egyik legfontosabb kulturális értéke a törődés. Több mint 200 éve azért dolgozunk, hogy a nehezebb háttérrel rendelkező embereket is segítsük, ez az alapelv az Erste Csoport DNS-ének a része. Most sincs ez másképp, ezért több kezdeményezéssel is szeretnénk támogatni a rászorulókat

– mondta el Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

Az Erste Bank dolgozói is azonnal gyűjtést indítottak a háború kitörésekor.

A pénzintézet munkatársai 10 millió forintot szeretnének összegyűjteni az ukrajnai menekültek javára, mely kitűzött célt várhatóan hamarosan elérik. Az így összegyűlt támogatást az Erste is megduplázza.

A támogatást egyéb, az orosz-ukrán konfliktus elől menekülőket segítő civil szervezetek részére ajánlja fel a bank.

Az Erste a Magyarországra érkező menekülteket nem csak adománnyal segíti, önkéntes munkára is buzdítja kollégáit. Aki teheti, tolmácsolással, logisztikával segíti a Magyarországra érkező menekülteket. A bank ezt az önkéntes munkát akár öt nap fizetett szabadsággal támogatja.