Tőkeemelést hajt végre a 4iG Nyrt.

Hírek2023. feb. 16.Növekedés.hu

A 4iG már korábban megállapodott a Spacecom kisebbségi részvénycsomagjának megvásárlására vonatkozó feltételekről.

A 4iG Nyrt. a mai napon tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket arról, hogy az izraeli Kommunikációs Minisztérium tegnapi napon kiadásra került hozzájárulása, illetve a felek között korábban létrejött megállapodás alapján, a 4iG-nek lehetősége nyílik az AMOS műholdrendszereket üzemeltető és fejlesztő Space Commmunications Ltd-ben fennálló részesedését tőkeemeléssel 9,538 százalékról 20 százalékra növelni.

Mint ismeretes, a 4iG már korábban megállapodott a Spacecom kisebbségi részvénycsomagjának megvásárlására vonatkozó feltételekről. Ennek értelmében az infokommunikációs cégcsoport az izraeli Kommunikációs Minisztérium jóváhagyásának megfelelően nyilvános, valamint zártkörű részvénykibocsátás keretében a Spacecom részvényeinek 20 százalékát vásárolhatta meg.

„Büszkék vagyunk arra, hogy 18 hónap előkészítő munkája után az izraeli kormány hozzájárult a kritikus infrastruktúrát tulajdonló és üzemeltető Spacecom kisebbségi tulajdonszerzéséhez. A megállapodással a 4iG lehet az első magyar vállalat, amely a földi adatátviteltől a műholdas kommunikációig teljes körű, egymásra épülő szolgáltatásokkal rendelkezik a távközlés, illetve a digitális kommunikáció területén”

– hangsúlyozta akkor a Jászai Gellért, a 4iG Csoport elnöke.

„A Spacecom a globális műhold-kommunikációs piac egyik jelentős szereplője, amelynek köszönhetően a megállapodás új lehetőségeket nyithat mindkét vállalat számára az űriparban. A Spacecom jelentős szaktudása és technológiai tapasztalatai nagymértékben támogatják majd az első magyar kereskedelmi műhold pályára állítását, amelyre az együttműködés kapcsán létrejövő technológiai és tudástranszfereknek köszönhetően 4-5 éven belül sor kerülhet”

– tette hozzá Jászai Gellért.