Trump Floridában ünnepelt - a volt elnök szerint Európában káosz van

Hírek2024. jún. 15.MTI

Floridában tartott választási gyűlésén ünnepelte a 78. születésnapját Donald Trump pénteken.

A volt amerikai elnök, nem hivatalos republikánus elnökjelölt a születésnapja alkalmából lakóhelyén, a dél-floridai West Palm Beachben megszervezett eseményen támogatói előtt győzelmet ígért Florida államban, valamint a Fehér Ház visszaszerzését Joe Biden jelenlegi elnöktől, akit gyengeséggel vádolt.

Választási ígéretei közül ezúttal a határbiztonság visszaállítását, valamint a nemzetközi biztonság újrateremtését emelte ki, és gazdaságpolitikai elképzeléseit is ismertette. Szavai szerint "Európában káosz van, a Közel-Kelet pedig felrobban",

és Joe Biden "a harmadik világháborúba rántja a világot".

Az eseményen részt vett 2017 és 2021 között hivatalban lévő adminisztrációjának több tagja, köztük a szövetségi bevándorlási és vámügyi hatóság (ICE) általa kinevezett vezetője, Tom Homan, Kellyanne Conway korábbi fehér házi tanácsadó, a republikánus párt floridai elnöke, valamint Donald Trump családtagjai, köztük nővére, Elizabeth Trump Grau. Donald Trump szombaton Michigan államban folytatja a választási kampányát.

Joe Biden elnök, nem hivatalos demokrata elnökjelölt Európából visszaérkezve Los Angelesben vesz részt szombaton egy zárt körű adománygyűjtő eseményen, amelynek két műsorvezetője George Clooney és Julia Roberts lesz.