Tulajdonosváltás a Packeta élén

Hírek2024. jan. 18.MTI

A luxemburgi székhelyű globális alapkezelő, a CVC Capital Partners és a cseh Emma Capital konzorciuma veszi meg a magyar csomagküldő piacon is erős pozíciókkal bíró cseh Packeta Groupot - közölte a Packeta.

A luxemburgi székhelyű globális alapkezelő a Packeta 65 százalékát vásárolja meg, míg a cseh holding 35 százalékos tulajdonos lesz.

A tranzakció a megfelelő hatósági jóváhagyásokat követően várhatóan

2024 első félévében zárul le 

ismertették hozzátéve, hogy a CVC Partners egy további szereplőt, a szintén cseh hátterű R2G csoportot is bevonja majd a tranzakcióba.

Kiemelték, a vállalat ma már több mint 2000 embert foglalkoztat, 15 ezer csomag átvevőhelyet és 6000 csomagautomatát működtet hat országban: Csehország mellett Magyarországon, Szlovákiában, Németországban, Romániában és Lengyelországban. Tavaly megkezdték a terjeszkedést Szlovéniában is.
 

A cégcsoport 2023-ban rekordszámú, 106 millió csomagot szállított ki. A magyar piacon 2015-ben Csomagküldő.hu néven indult el a vállalat, és 2021 óta használja a Packeta márkanevet.

Csatlós Éva, a Packeta Hungary Kft. ügyvezetője a közleményben úgy fogalmazott, a tulajdonosváltással fokozni tudják a technológiába és az automatizálásba történő befektetéseket, céljuk, hogy Magyarország legnagyobb csomagküldő szolgáltatójává váljon a cég.