Új bank indult Magyarországon

Hírek2023. nov. 16.Növekedés.hu

Az MBH Csoporton belül elindult MBH Befektetési Bank célja, hogy a vállalatcsoport befektetési termékportfolióját egységesen, egyablakos kiszolgálással értékesítse.

Az MBH Befektetési Bank az angolszász modellt követi, amely egy önálló „elkülönített” entitásba szervezi a teljes befektetési bankolást, leválasztva a befektetési termékek és szolgáltatások teljes spektrumát a „hagyományos” banküzemről.

Az MBH Befektetési Bank valójában több évtizedes múltra tekint vissza. 2023 május 1-jét megelőzően MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. néven végezte a tevékenységét.

A bank az MBH csoport tagjaként, de egy különálló, befektetési termékekre és befektetési szolgáltatásokra specializálódott bankként kíván jelen lenni a piacon, így a termékfejlesztés és az értékesítési folyamatok terén is gyorsabban

és proaktívabban lesz képes reagálni a piaci kihívásokra, illetve a változó ügyféligényekre.

Első lépésként a lakossági ügyfélkört, később a vállalatokat és más intézményi ügyfeleket is kiszolgál majd a befektetési bank. Az MBH Csoport jelenleg összesen 240 ezer értékpapírszámlát vezet ügyfeleinek, amelyet az elkövetkezendő három évben jelentősen szeretne növelni.

A 240 ezerből a korábbi Takarékbank befektetési szolgáltatásait igénybe vevő

több mint 120 ezer értékpapírszámla-tulajdonos már most az MBH Befektetési Bank szolgáltatásait kapja.

Üzleti cél, hogy a jelenleg még az MBH Bankban lévő, értékpapírszámlával rendelkező és befektetési szolgáltatással érintett valamennyi ügyfél az MBH Befektetési Bankba kerüljön. 

A pénzintézetnél elmondták: az univerzális banki működéshez képest a befektetési bank, mint tudásközpont hatékonyabb és célzottabb értékesítés-támogatást, illetve ügyféltájékoztatást tud biztosítani. Az újszerű webes- és mobiltechnológiára épülő kiszolgálási útvonalaknak és módszereknek köszönhetően az MBH Befektetési Bank lehetővé teszi,

hogy ügyfelei korlátok nélkül bármikor és bárhol kézben tarthassák a pénzügyeiket.