Rekord heti bevételt ért el a Tippmixpro

Hírek2020. szept. 17.Növekedés.hu

Idei legnagyobb heti árbevételét érte el a Szerencsejáték Zrt. szeptember második hetében, meghaladva a 12,5 milliárd forintot. Az online sportfogadási termék, a Tippmixpro történetének legmagasabb forgalmával zárt. Az árbevételi eredményhez nagyban hozzájárult - a pandémia alatt kidolgozott játékfejlesztési csomag első elemeként elindított - az e-sport fogadás elsöprő sikere és a vállalat szintén a járványügyi helyzet tompítása miatt indított hálózatvédelmi akcióterve, amely a több mint 5.000 munkavállalót foglalkoztató 2100 KKV partner által működtetett értékesítési hálózat zavartalan működését biztosítja. A szeptemberben kibocsátott új Kincseskamra sorsjegy szárnyalása a tavaszi visszaesést követően újra növekedő pályára állította a sorsjegytermékcsaládot is.

Az idei nyári szezon kifejezetten erősen alakult a Szerencsejáték Zrt. számára a járványügyi helyzet első hulláma alatt tapasztalható átlagosan 30%-os árbevétel visszaesést követően.

A nemzeti lottótársaság több termékfejlesztést gyorsított fel a legújabb játékosigényeknek megfelelően, játékosait a biztonságos digitális csatornák felé terelte, illetve hálózatvédelmi és fejlesztési akciótervet indított 2100 kkv kereskedelmi partnere számára versenyképességük fokozásáért.

Mindemellett a legmagasabb szintű egészségügyi védelmet biztosította a játékosok számára a lottózói hálózatban.

A nemzetközi sportélet újraindulásával és az új intézkedéseknek köszönhetően mára a szerencsejáték árbevétel nemcsak visszaépült a járvány előtti szintre, de szeptemberre már emelkedést is mutat a társaság 2019-es eredményeihez viszonyítva.

A szeptember 7. és 13. közötti időszak azonban a korábbi hetek bevételi adatait is felülmúlta, hiszen a 2020-as esztendő eddigi legjobb heti forgalmi adatát érte el a nemzeti lottótársaság.

A rekord forgalomnövekedést elsősorban a sportfogadás adta, ezen belül az online sportfogadás mozgatta, a Tippmixpro bevétele közel 10 százalékkal nőtt az előző heti szinthez képest.

A nemzeti lottótársaság online sportfogadási termékének 2013-as indulása óta nem ért el ilyen magas heti eredményt.

Ezen belül az e-sport fogadás augusztus 11-én történt bevezetésének eredményei felülmúlták az előzetes várakozásokat, pár hét alatt az összsportfogadási heti összesített forgalom 7%-át biztosítva.  A hazai sportfogadók szinte azonnal rátaláltak az e-sport játékokra, közel fele-fele arányban fogadva a lottózókban és az online felületen az új fogadási piacokra.

Az új online regisztrált játékosok száma megháromszorozódott az elmúlt hetekben, közel fele az új játékosoknak célzottan e-sportra fogad.

A Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi, termékfejlesztési és felelős marketing intézkedés sorozatának célja, hogy - összhangban az egészségbiztonsági előírásokkal - a koronavírus-járvány ellenére a tavalyi évet meghaladó bevételt érjen el az idei évben.