Új elemekkel bővül a fiatal sportolókat támogató Héraklész program

Hírek2024. jún. 11.MTI

Új lendületet kap a legkiválóbb fiatal sportolókat támogató Héraklész program, melynek idei szakmai napjára jövő csütörtökön kerül sor a városi sportágak olimpiai selejtezőjének budapesti állomásán.

A program új elemekkel bővül: új arculatot és lendületet kap. Ezek az elemek egyrészt a fiatalosságát, a lendületét és a sportszakmai tartalmát hivatottak bővíteni.

Azon túl, hogy a felkészülés támogatásában igyekszünk az utánpótláskorú sportolókat segíteni, fontosnak tartjuk a közösségépítést, a különböző oktatási formákat és az egyénközpontú támogatást. Például a dietetikában vagy a különböző szemléletformálásban és nyilván ezen sportolók elismerésében"

- mondta Baji Balázs, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség vezérigazgató-helyettese 

Hozzátette, a Héraklész szakmai nap is az újításaik közé tartozik. Ezen évente egyszer összehívják a teljes Héraklész keret tagjait, edzőiket és kísérőiket is, akik megismerkedhetnek egymással.

A tavalyi szakmai napon több mint 700-an vettek részt, ezt igyekeznek hagyománnyá tenni és minden évben megismételni, valamint a sportolókból közösséget kovácsolni - mondta.

Emellett a sportolók több olyan hazai rendezésű nemzetközi versenyre is kilátogathattak, kilátogathatnak, mint a tavalyi atlétikai világbajnokság vagy a jövő csütörtöktől vasárnapig a Ludovika Campuson sorra kerülő városi sportok olimpiai selejtezője, amelyen a BMX freestyle, a sportmászás, a gördeszka és a breaktánc versenyzői harcolnak majd a párizsi kvótákért.

A városi sportok olimpiai selejtezőjének budapesti állomása ingyenesen látogatható, és a nézők nemcsak a versenyek izgalmait élvezhetik, hanem kipróbálhatják magukat a négy fő sportágban is, köszönhetően a hazai sportági szövetségek által szervezett oktatásoknak és bemutatóknak.

Az Urban Festival keretében zenei programok is színesítik a rendezvényt, fellépnek a hip-hop, a rock és a surf-punk stílus képviselői, valamint dj battle és beatbox show is várja a közönséget.