Új elnököt választott a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara

Hírek2019. máj. 9.Növekedés.hu

Új elnököt, valamint felügyelőbizottsági és elnökségi tagokat választott a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara taggyűlése.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2019. május 7-én tartotta éves taggyűlését. A testület Sávos Andrást, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. ügyvezető igazgatóját választotta Magyarország legnagyobb külföldi vállalati szervezetének új elnökévé. Sávos András 2017. óta tagja a kamarai elnökségnek, most kezdődő elnöki mandátuma két évre szól, amely meghosszabbítható.

Sávos András 2015 óta vezeti a német Knorr-Bremse csoporthoz tartozó budapesti vállalatot, amely 1.900 dolgozóval fékrendszereket fejleszt és gyárt vasúti járművekhez, ezen a területen anyavállalatával együtt piacvezetőnek számít. A Knorr-Bremse vasúti ágazatának budapesti gyártó- és fejlesztő központja több mint 500 mérnököt alkalmaz.

Sávos András Dale A. Martin-t, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatóját követi az elnöki székben, aki 2013 óta vezette az elnökséget, és aki az alapszabály szerint legfeljebb hat évre korlátozott mandátum lejártával már nem volt jelölhető az elnöki posztra. Az ő elnöksége alatt indult el többek között a Kamara Szakképzési Díja, valamint a műszaki karriert fiatal nők körében népszerűsítő „TechCsajok” országos rendezvénysorozat, és az ő vezetésével vált intenzívebbé a Kamara a magyar gazdasági kormányzattal, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA) folytatott együttműködése is.

A Felügyelőbizottságba a következő személyeket választották, hároméves mandátummal:

- Karl-Heinz Keth, ügyvezető igazgató, Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft.
- Mátyásfalvi János, ügyvezető igazgató, Elektromotive Hungária Kft.

A Kamara elnökségébe négy tagot választottak, hároméves időtartamra:

- Fábián Ágnes, ügyvezető igazgató, Henkel Magyarország Kft.
- Armin Krug, partner, PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló Kft.
- Dale A. Martin, elnök-vezérigazgató, Siemens Zrt.
- Klaus Windheuser, elnök-vezérigazgató, Commerzbank Zrt.