Az Uber az étel-házhozszállítást is bevezette Bukarestben

Hírek2019. máj. 9.Növekedés.hu

A hét minden napján 40 percen belül vállalja az ételek kiszállítását az Uber romániai leányvállalata.

Az Uber Eats vállalat a román fővárosban több, mint 100 étteremmel kötött megállapodást, amelyekből a hét minden napján 40 percen belül házhoz szállítják a megrendelt ételt, olvasható a romania-insider.com hírportálon.

Az Uber Bukarestben 2015 februárjában jelent meg, 2016-ban pedig kiterjesztette tevékenységét Kolozsvárra, Brassóra és Temesvárra is. 

Egyik leányvállalata, az Uber Eats ételek házhoz szállításával foglalkozik. Megrendelői a világ 200 nagyvárosában 80 000 étteremből kérhetik a kiválasztott ételek kézbesítését. Az elmúlt év tavasza óta ez a szolgáltatás elérhető Bukarestben is.  

Az Uber Eats szolgáltatása egyenlőre Bukarest központi kerületeiben, délelőtt 10.3o-tól este 10.oo-ig érhető el. A szállítási kört a későbbiekben bővíteni fogják.

Az ételeket vagy az Ubereats.com internetes portálon, vagy egy applikáció letöltése után lehet megrendelni, fellépve egy létező vagy egy újonnan megnyitott Uber számlára. Meg kell adni a szállítási címet, kiválasztani egy éttermet, majd egy ételt és kártyával megfizetni az árat. A megrendelő a szállítás folyamatát is nyomon követheti. 

A vállalkozás internetes platformja rangsorba állította a bukaresti éttermeket és listát készített az ügyfelei által leggyakrabban rendelt, legnépszerűbb ételekről. A rangsorok több százezer megrendelés adatai alapján álltak össze. Az igények darabszáma mellett figyelembe vették az Uber Eats applikáción a megrendelők által adott osztályzatokat is.

A legkedveltebbnek a Ciorbărie húsgombóc-leves, a illetve a kasu-dióval és avokádó szósszal ízesített tészta bizonyult.