Új energiahatékony világítási rendszert fejlesztett a Bethesda Kórházban az MVM ESCO

Hírek2023. feb. 10.MTI

A Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórház Ilka utcai intézetében sikeresen megújult a teljes világítási rendszer, és immáron korszerű, energiahatékony lámpák világítanak a teljes kórház területén, az intézmény villamosenergia-költségeinek hosszú távú csökkentését eredményezve. A beruházást az MVM Csoport tagja, az MVM ESCO Urban Kft. ESCO finanszírozási konstrukcióban valósította meg. Az ünnepélyes átadásra 2023. február 10-én került sor.

A Bethesda Kórház világításkorszerűsítése magában foglalta a világítás újratervezését, méretezését, a lámpák és a kapcsolódó berendezések cseréjét is. Az MVM ESCO Urban Kft. biztosította a szakmai és a finanszírozási hátteret, a beruházás teljes körű lebonyolítását és hosszú távú üzemeltetését. A kivitelezési munkálatok 3 hét leforgása alatt befejeződtek a kórház zavartalan működése mellett. A kivitelezés munkálataiban a nagykanizsai Villtek Zrt. vett részt.

A beltéri világítás korszerűsítésének elsődleges célja a kórház energiaköltségének csökkentése volt. Ugyanakkor a fényviszonyok minőségének jelentős javulása az épületben dolgozók és gyógyulók közérzetét is pozitívan befolyásolja.

Az MVM ESCO Urban Kft. az MVM Csoport leányvállalataként ESCO szolgáltatások nyújtásával komplex energetikai korszerűsítési szolgáltatáscsomagot kínál a fenntartható energetikai megoldások iránt érdekelt ügyfélkör számára.

„Nagyon büszkénk vagyunk rá, hogy egy ilyen kiemelten fontos egészségügyi intézmény energiaköltségeit sikerült csökkentenünk a szolgáltatásunk révén. A Bethesda Gyermekkórház és az MVM ESCO együttműködése talán a legkritikusabb időszakban biztosít költségcsökkentést az intézménynek” – nyilatkozta Kiss Csaba Attila, az MVM ESCO Urban Kft. ügyvezetője. 

„A Bethesda Kórház kimondottan nagy energiaigélnyű intézmény, ezért a Kórház vezetése minden olyan fejlesztési lehetőséget megvizsgál, amely javítja az energiahatékonyságot. A most átadott lámpa-rendszer sokkal jobb megvilágítást biztosít, ami a dolgozók és a betegek közérzetét is javítja, ráadásul jelentős megtakarítást is el tudunk ezzel érni. További korszerűsítéseket tervezünk a többi épületünkben is” – mondta dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.