Új környezetvédelmi szolgáltatás nyílt meg a magyar autósok előtt

Hírek2021. máj. 4.Növekedés.hu

A Shell Hungary olyan ajánlatot tesz elérhetővé, amellyel vásárlói semlegesíthetik a töltőállomásokon vásárolt üzemanyag használatából származó szén-dioxid kibocsátásukat. Vagyis ha kicsit többet fizetünk a tankolásnál akkor a pénzünket zöld projektekre fogják fordítani.

A Shell vásárlói igénybe vehetik a Karbonsemlegesítési Szolgáltatást literenként 6 forintos áron ha a Shell 190 töltőállomásának bármelyikén benzint, gázolajt vagy LPG-t tankolnak.

A Shell a szén-dioxid kibocsátások semlegesítését természetalapú szolgáltatásokhoz kapcsolódó karbonkreditek vásárlásával valósítja meg.

Minden karbonkredit egy tonnányi szén-dioxid elkerülésének vagy kivonásának felel meg.

„Az energiaátmenet megoldások sokaságát követeli majd meg a világgazdaság egészében, ideértve a szélenergiát, a napenergiát, a bioüzemanyagokat, az akkumulátorokat és a hidrogént”, mondta el Kapitány István, a Shell mobilitásért felelős globális alelnöke.

A Shell beruházásai révén már ezen területek mindegyikén jelen van, és a nálunk vásárolt üzemanyag kibocsátásának semlegesítésére biztosított lehetőség egy újabb módja annak, hogy vásárlóinkat a nettó zéró emissziós jövő felé vezető úton támogassuk.

A karbonsemlegesítés csupán egy részét képezi a széndioxid-kibocsátások semlegesítéséhez szükséges megoldásnak. A Shell töltőállomások többségének áramellátása megújuló energiából származik, a töltőállomások energiahatékonysága pedig folyamatosan fejlődik. A közúti közlekedésben a Shell alacsonyabb karbonintenzitású megoldásokat tesz elérhetővé vásárlói számára, ideértve az elektromos töltőállomásokat is.