Új országos verseny indul a pénzügyek iránt érdeklődő fiataloknak

Hírek2022. nov. 15.Növekedés.hu

MoneySim ViaDal néven országos pénzügyi versenyt indít a Pénziránytű Alapítvány a 9-13. évfolyamos diákok részére. A szimulációs játékban egy zenekar 17 éves tagjának bőrébe bújva kell döntéseket hozniuk a diákoknak, miközben fejlődik komplex gondolkodásuk, pénzügyi tudatosságuk. A legjobb eredményt elérő első 40 játékos értékes ajándékokat kap. Emellett a november 22-i határidőig legtöbb diákot regisztráló iskolák és tanárok is jelentős támogatást nyerhetnek.

A szimulációs játék segítségével a középiskolások a mindennapi pénzügyi döntéseik mögött rejlő, leggyakrabban felmerülő szempontokat vehetik sorra. A verseny végső eredményét 5 mutató, a pénzügyi tudatosság, a kockázatvállalás, a jóllét, a takarékosság és vagyon alakulása befolyásolja.

A MoneySim ViaDal pénzügyi tehetségkutató verseny a MoneySim szimuláció használatára épül. A ViaDal során a játékosok a főhős, a 11. osztályos középiskolás Mani, helyébe képzelhetik magukat, aki egy diákzenekar alapító tagja és akit meg is formálhatnak, hiszen saját avatárt készíthetnek a szimuláció során, majd segíthetnek Maninak pénzügyi döntéseket hozni.

A három fordulóból álló megmérettetésen nemcsak a diákok, hanem a tanárok és az iskolák is nyerhetnek összesen 3 millió Ft értékben. A döntőben a verseny első 40 helyezettjét díjazzák, köztük a három fődíj, egy MacBook Air, egy iPhone13 és egy iPad készülék lesz a legügyesebb középiskolások nyereménye. A diákok mellett a 3 legtöbb diákot regisztráló intézmény iskolánként 100.000 Ft-tal, a 6 legtöbb diákot regisztráló pedagógus pedig fejenként 60.000 Ft-tal lesz gazdagabb.

A ViaDal előtt érdemes gyakorolni, kipróbálni, vajon milyen döntések vezethetnek a legjobb eredményhez. Erre kiváló lehetőséget adnak a MoneySim szabadon elérhető szituációi, melyekkel a MoneySim oldal Próbajátékok menüpontjában tudnak gyakorolni az érdeklődők.

A ViaDalra november 22-én délig jelentkezhetnek a diákok a MoneySim oldalon regisztrálva, majd felvéve a ViaDal kurzust Irányítópultjukra. A MoneySim Viadal első fordulója november 23-án 14.00-15.00 óra között zajlik majd.