Új szolgáltatást tesztel a Mastercard

Hírek2018. jún 14.Növekedés.hu

A nyílt bankolást támogató szolgáltatáscsomagot fejleszt a Mastercard – jelentette be a vállalat. A szolgáltatások a bizalmat és a biztonságot, vagyis a nyílt bankolás alappilléreit erősítik, miközben megkönnyítik a bankok, felhasználók és a PSD2-vel belépő külső szolgáltatók együttműködését.

Az Európai Unió PSD2 szabályozásának (Revised Payment Service Directive) 2018-as bevezetése lehetőséget teremt a nyitott elszámolási felületek létrehozására. A nyílt bankolás új rendszerének lényege, hogy azok az adatok, amelyeket eddig a bankok tároltak, hozzáférhetőek lesznek a megbízhatónak minősített szolgáltatók, mint harmadik fél számára is. Így a külső szolgáltatók és a bankok egyénre szabott ajánlatokat tehetnek a felhasználónak, de a rendszer bizonyos esetekben arra is feljogosítja a harmadik felet, hogy az ügyfél vagy a vállalkozás nevében kifizetéseket indítson.

Ezzel az ágazati átalakulással alapjaiban megváltozhat a fogyasztók, vállalatok és pénzügyi szolgáltatók közötti kapcsolat.

A Mastercard most bejelentett szolgáltatáscsomagja a következő biztonsági kihívásokra kínál megoldást:

-        Páneurópai szintű adatbázis készül a fizetési folyamatokban résztvevő szolgáltatókról, segítve a bankokat annak megállapításában, hogy a felhasználói számlához hozzáférést kérő harmadik fél megbízható-e.

-        A Mastercard már meglévő biztonsági rendszerein alapuló, új visszaéléseket vizsgáló szolgáltatás indul, mely segíti a bankokat a harmadik fél fizetési folyamatainak ellenőrzésében.

-        Dedikált vitarendezési mechanizmus készülamely a Mastercard szakértelmén alapuló, világos szabályrendszert és kommunikációs felületet biztosít a vitás ügyek kezelésére.

-        Végül pedig létrehoznak egy olyan kapcsolódási platformot, amelyen keresztül a szolgáltató kapcsolatot kezdeményezhet és tarthat fenn a bankokkal.

„Új szolgáltatásaink elhárítják az akadályokat a nyílt bankolás sikeres elterjedése elől– mondta Jason Lane a Mastercard európai piacfejlesztési alelnöke. „A bizalmi kihívások mindkét oldalon megjelennek: a külső szolgáltatónak hozzá kell férnie az adatokhoz, így a bank által ellenőrzött infrastruktúrához is, miközben a bankoknak meg kell győződnie arról, hogy a hozzáférést igénylő fél legitim. Szeretnénk azt a biztonságot kialakítani, amely mellett a szolgáltatók és a bankok nyugodtan fókuszálhatnak a felhasználói élmény javítására, az innovációra” – tette hozzá Lane.

A Mastercard új szolgáltatásai először teszt-jelleggel, 2019 elején indulnak el az Egyesült Királyságban és Lengyelországban, majd később egész Európában hozzáférhetővé válnak.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.