Újabb bolgár szélerőmű került a MET Csoport eszközportfóliójába

Hírek2021. dec. 16.Növekedés.hu

Lezárult a tranzakció, amelynek keretében a svájci központú európai energiavállalat, a MET Csoport egy 60 megawattos szélerőmű 100 százalékos tulajdonrészét vásárolta meg a Grupo Enhol spanyol cégcsoporttól. Ezzel a felvásárlással a MET bulgáriai szélerőmű-kapacitása 102 MW-ra bővült.

A MET Csoport a részvény-adásvételi szerződést még 2021. július 30-án írta alá a Grupo Enhol megújuló energiatermelőkre szakosodott – családi tulajdonban lévő – vállalattal, megvásárolva ezáltal a Nyugat-Bulgáriában, a Fekete-tenger partján található Suvorovo Wind Park-ot. A tranzakció mostanra, 2021. december 15-én zárult.

A Bulgária teljes szélerőmű-kapacitásának 8,5 százalékát képviselő Suvorovo Wind Park harminc darab Gamesa G90-es, egyenként két megawattos szélturbinából áll. A szélpark évente 120 GWh (gigawattóra) villamosenergiát termel, ami körülbelül 38 ezer háztartás ellátásához elegendő.

A tranzakció fontos lépés a MET megújuló stratégiájának megvalósításában, amelynek célja 2023-ig 500 MW-os megújuló energiaportfóliót létrehozni Kelet-Közép-Európában.