Újabb botrány a Ryanair-nél

Hírek2018. nov 12.Növekedés.hu

Látványos botrányba keveredett a Ryanair. Egy pénzügyi vita elmérgesedése miatt a francia hatóságok egyik repülőgépét lefoglalták az indulás előtt. A francia polgári repülési hatóság az elmúlt hét csütörtökén tagadta meg a felszállási engedélyt a társaság Boeing 737-es repülőgépétől. A Bordeaux-ból Angliába készülő gép fedélzetén 149 utas tartózkodott. A francia hatóság közölte: nem maradt más eszköze követelésének érvényesítésére. A vita alapját az az állami támogatás képezte, amelyet a Ryanair 2008-ban és 2009-ben kapott a francia hatóságoktól annak érdekében, hogy indítson járatokat Angoulême térség repülőterére. A támogatást, amelynek összege meg nem erősített hírek szerint 525 ezer euró volt, az Európai Bizottság később jogsértőnek ítélte (1 euró =321,42 Ft) és felszólított annak visszafizetésére. Ez nem történt meg. A repülési hatóság kijelentette: „a gép addig nem mozdul, amíg az összeget vissza nem fizetik. Nem szerencsés, ha az államnak e lépéshez kell folyamodnia, különösen, hogy 149 utas rekedt Bordeaux-ban. Ők azonban még aznap este egy másik Ryanair-géppel el tudtak utazni, igaz, hogy öt órás késéssel”. Ez volt a Ryanair-t sújtó problémasorozat legutóbbi esete. A társaság a közelmúltban vészelte át a pilóták és a légi személyzet Európa-szerte lebonyolított sztrájkjait.  Tény azonban, hogy a járat-törlések ellenére a Ryanair októberben forgalmának 11 százalékos emelkedéséről, 13,1 millió elszállított utastól számolt be. A kiesések miatt nyeresége a szeptember 30.-án zárult 6 hónapos időszakban 7 százalékkal, 1,2 milliárd angol fontra csökkent.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.