Újabb rekordokat döntött a mobilfizetés Magyarországon

Hírek2020. nov. 3.Növekedés.hu

Háromszorosára nőtt a mobilfizetések száma tavaly szeptember óta Magyarországon, már több mint félmillió bankkártyát költöztettek mobiltelefonjukba a magyar felhasználók - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Az MNB friss adatai szerint az elmúlt évben is kiugró növekedést ért el a mobiltárcás fizetések aránya Magyarországon.

A járványhelyzet komoly lökést adott a digitális fizetéseknek,

hiszen a gyors, kényelmes és biztonságos megoldásokat keresték a vásárlók.

A Mastercard magyarországi igazgatója úgy látja, hogy tovább folytatódik az a trend, és a mindennapi élet egyre nagyobb része költözik a digitális térbe. Különösen igaz ez olyan időszakban, amikor az otthonunk biztonságában kell hosszabb időt eltölteni.

"Nagy öröm számunkra, hogy a Mastercard hozhatja Magyarországra ezeket a megoldásokat, és hogy a magyarok ennyire nyitottak a használatukra. Az a digitális forradalom, ami pár éve az érintésmentes technológiával elindult, tovább terjed, újabb és újabb evolúciós lépcsőket tehetünk meg az iparági szereplőkkel és a fogyasztókkal közösen" -

idézi a közlemény Eölyüs Endrét.

Az Apple Pay már 7 hazai szolgáltatónál is elérhető, az Android rendszerű okostelefonokra pedig 6 magyar bank kínál saját mobiltárcás megoldást.

A Magyarországon elérhető mobiltárcák mögött a Mastercard MDES technológiája biztosítja a fizetések zavartalanságát - közölte az MNB.

Az úgynevezett tokenizáció során a fizikai bankkártya adatait tokenekre cserélik és ezek vesznek részt a tranzakciós folyamatokban. Ezt a technológiát nem csak mobilfizetések során használják, de az Amazon is egyre több ügyfele számára teszi elérhetővé ezt a lehetőséget, így online vásárlás során egy gombnyomással megtörténhet a fizetés, nincs szükség a kártyaadatok újbóli megadására - emlékeztet a jegybank.

A Mastercard a jövőben is elkötelezetten keresi azokat a digitális fizetési megoldásokat, melyekkel a gyors, kényelmes és biztonságos fizetések elterjedését segítheti. A Doppio névre keresztelt fejlesztési programjával néhány hónap alatt az elfogadóhelyek száma is több ezerrel bővült, így a mobiltárcák használata még tovább terjedhet.