Újabb taggal bővülhet a milliárdosok klubja

Hírek2023. nov. 23.Növekedés.hu

Az Ötöslottó történetének tizenkettedik legnagyobb nyertese születhet meg szombaton, amennyiben valaki egyszemélyben tippeli meg helyesen az öt nyerőszámot. A játékon a várható főnyeremény összege 2,925 milliárd forint.

16 hete nem született telitalálatos az Ötöslottón,

ahol már közel 3 milliárdért játszhatnak a szerencsevadászok.

A halmozódás négy hónapja alatt több olyan szám is volt, amely már kétszer is a nyerőszámok között szerepelhetett – ilyen a többi közt a 3, 4, 5, az 55, 56 vagy éppen a 61 –, de háromszor már csak két szám, a 14-es és a 17-es került kihúzásra, míg négyszer csak a 47-es szám szerepelt a nyerőszámok között. Több olyan szám is akadt, amely viszont a halmozódás alatt egyszer sem került be a nyerő ötösbe, ilyenek a 2, 6, 11, 12, 13 vagy éppen a 21-es és a 23-as szám. 

A halmozódás négy hónapja alatt már

385 szerencsés örülhetett négytalálatosának, ők a milliomosok klubjához csatlakozhattak, köztük 31-en pedig négymillió forintot is meghaladó nyereményre válthatták négytalálatosukat.

A parlament november 21-én fogadta el a 2024. január 1-től érvénybe lépő adóváltoztatásokról szóló javaslatcsomagot, melynek értelmében az újévtől a lottónyeremények személyi jövedelemadó mentességet élveznek. A nyeremények után született adókötelezettséget eddig a Szerencsejáték Zrt. fizette meg, a jövőben azonban az elfogadott törvényjavaslatnak köszönhetően jelentősen növekedni fognak a nyeremények minden nyereményosztályban. Fontos, hogy a várható nyeremények emelkedése változatlan alapjátékár mellett minden számsorsjáték esetében életbe lép.