Újra napirendre kerül Németországban a sebességkorlátozás

Hírek2019. dec. 27.Növekedés.hu

Bár a Bundestag alig néhány hete túlnyomó többséggel vetette el, hogy  sebesség-korlátozást vezessenek be a német autópályákon, a kérdés hamarosan ismét napirendre kerülhet, -olvasható a thelocal.de hírportálon.

A kormánykoalíció kisebb tagja, a német Szociáldemokrata Párt (SPD) megváltoztatta álláspontját a témával kapcsolatban. Új vezetőjük, Saskia Esken támogatja a korlátozás bevezetését.

Arra készül, hogy a koalíció nagyobbik pártjánál, a Kereszténydemokrata Uniónál (CDU) kezdeményezi, hogy az ország autópályáin 130 kilométeres óránkénti sebesség-korlátozást vezessenek be. 

Saskia Esken azzal érvel, hogy a sebességkorlátozás bevezetése segíteni fogja a klímavédelmi célok elérését és egyidejűleg javítja a közlekedés biztonságát.

Az sem közömbös, hogy ez a megoldás költségmentes lenne.

A CDU azonban nem támogatja az ötletet. A szövetségi közlekedési miniszter, Andreas Scheuer szerint a kormánynak komolyabb eszközei is vannak a klímavédelmi célok megvalósítására. 

Sokkal fontosabb feladataink vannak annál, minthogy ezt a nagyon érzékeny kérdést újra és újra a figyelem középpontjába állítsuk. A felvetést a közvélemény egyáltalán nem támogatja. Fontosabb a közlekedés jobb ellenőrzése és a digitális technológiák segítségével történő irányítása.

mondta a miniszter.