Újra tendi lett a Nintendo

Hírek2017. nov 5.Növekedés.hu

2008 óta nem járt ilyen magasan a Nintendo részvényjegyzése. A két legismertebb japán játékcég egyike (a másik a Sony) generációknak készített „nyomogatós” játékokat, ha emlékezünk még a Mario, a Donkey Kong, a Zelda és a Game Boy márkanevekre. Alapítója, Jamaucsi Fuszadzsiró eredetileg kártyákat gyártott, de mindig haladni tudott a korszellemmel, és 2008-ig, vagyis a pénzügyi válságig tényleg minden rendben ment a cégnél. A Nintendo addig élen járt a fejlesztésekben, ám a pénzügyi válság, illetve a Microsoft és a Sony támasztotta erős verseny nagyon megviselte. Hiába gondolnánk azt, hogy a fejlett világban a gyerekein azért nem spórol senki, de a számok alapján, nagyon is. A társaság forgalma hat egymást követő évben is visszaesett, olyannyira, hogy a végén egyharmadára szűkült a csúcsévhez képest. Ráadásul egy hibás konzollal is kijött a cég, amiből nagy veszteségei keletkeztek, illetve ekhunyt a társaság emblematikus vezetője, Satoru Iwata is. Már mindenki temette a társaságot, de jött a pozitív fordulat, a Nintendő az elmúlt két évben javított a számain, a cég megint trendi lett, és novemberben már, a Tokióban és Frankfurtban jegyzett részvények ára 9 éves csúcsot döntött.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.