Nigéria és az atom

Hírek2017. nov 5.Növekedés.hu

Akárcsak Magyarországon, vélhetően a távoli Nigériában is az orosz Roszatom építhet majd atomerőművét. Nem is egyet, rögtön kettőt. Az épitkezések várhatóan 2019-ben kezdődnek el, és a tevezett költség is nagyjából megegyezik a mi Paks 2-nk kétszeres összegével, vagyis 20 milliárd dollárral. A fejlődés nagyon ráfér a hatalmas, 180 milliós lakosságú, és elsősorban kőolajexportból élő országra, mert a lakosság zöme nagyon szegény és árammal is legfeljebb csak az ország kétharmada van ellátva. A nigériai gazdaság eközben azért gyorsan fejlődik, érdekessége, hogy annak központja nem a főváros, Abuja, hanem Lagos, amely nem  csak a világ egyik legnépesebb, de egyben legrosszabb közbiztonságú városa. A helyzetet nehezíti, hogy Nigériában nagyon sok népcsoport és vallási felekezet keveredik, akik képtelenek a békés együttélésre. Ennek globálisan is ismert jelképe a Boko Haram szervezet, amelyik annyira gyűlöli a nyugati oktatást, hogy gyakran elrabolja az ilyen iskolákba járó gyerekeket.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.