Útügyi Világkongresszust rendeznek Prágában idén októberben

Hírek2023. szept. 5.Növekedés.hu

Prága ad otthont idén október 2-6. között a 27. World Road Congress-nek, amelyen 90 ország több mint 5000 közlekedési szakembere vesz részt, platformot biztosítva a közlekedési szektornak a tudás- és tapasztalatmegosztásra, hálózatépítésre. A PIARC/AIPCR/World Road Association nemzetközi szakmai fórum által szervezett rendezvényre szeptember 11-ig lehet online regisztrálni. Magyarországot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. fogja képviselni

A kongresszuson, amelyre online lehet regisztrálni, bemutatják a PIARC 24 bizottsága és munkacsoportja által végzett szakmai munka eredményeit, valamint számos ülésen és workshopon vehetnek részt a látogatók, amelyek aktuális és jövőbeli érdeklődésre számot tartó közlekedési témákkal foglalkoznak majd. A rendezvényen lehetőség lesz a közúti ágazathoz kapcsolódó műszaki, társadalmi és gazdasági legjobb gyakorlatok bemutatására is.

A rendezvény keretében október 5-én Pilsenben rendezik meg a V4 közutas rodeó nemzetközi döntőjét is (téli adapterekkel felszerelt munkagépeknek kell időre egy akadálypályán végig menni), amelyen Magyarországot és így a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t idén is a hazai három legjobb közutas gépkezelő képviseli majd.

A rendezvényről és a programokról további részletek az alábbi oldalakon érhetőek el:

https://www.wrc2023prague.org/

https://www.piarc.org/en/activities/World-Road-Congresses-World-Road-Association/XXVII-World-Road-Congress-Prague-2023

A szervezők pedig azt is összegyűjtötték, hogy mi az a 10 ok, amiért érdemes a szakembereknek részt venniük ezen a nemzetközi eseményen:

https://wrc2023.ecomailapp.cz/public/show/5105/20/e5fa718390fc910400f0696e252cf0c9