Volt miniszter a Magyar Közút vezetőségében

HR2022. aug. 3.MTI

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél az újonnan létrehozott igazgatóság elnöke Bartal Tamás, a felügyelőbizottság elnöke Németh Lászlóné lett 2022. augusztus 1-jétől, a vezérigazgatói feladatokat továbbra is Szilvai József Attila látja el - közölte a Magyar Közút az MTI-vel.

Az új kormány megalakulását követően a társaság feletti tulajdonosi jogokat az Építési és Beruházási Minisztérium gyakorolja.

Ismertették, hogy Bartal Tamás korábban a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója és elnöke volt, illetve különböző állami vezetői pozíciókat töltött be.

Részt vett egyebek közt az állami költségvetés fontos pillérét jelentő útdíjfizetési rendszer bevezetésében, a közműcsatlakozások díjmentességét biztosító könnyű közmű program bevezetésében és a biztonsági gáztározók nemzeti tulajdonba vételében.

Németh Lászlóné korábban nemzeti fejlesztési miniszter, majd nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár is volt.

Szilvai József Attila 2017 óta vezeti a társaságot, azt megelőzően műszaki vezérigazgató-helyettes volt, és megyei igazgatói pozíciókat is betöltött a közútkezelőnél.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. több mint 32 ezer kilométer állami közúthálózat üzemeltetési és fenntartási feladatait látja el.

Teljesítménymutatói alapján az ország egyik legnagyobb állami tulajdonú vállalata, amely a központi irányítás mellett 19 megyei igazgatóságon keresztül végzi többek között az országos közutak karbantartását, felügyeli a teljes körű felújítási beruházásokat és gondoskodik az úthálózatvédelmi feladatokról is - tájékoztatott a Magyar Közút.