V4-ek: kilábalás a pandémia okozta válságból - online kerekasztal-beszélgetés

Hírek2020. nov. 9.Növekedés.hu

Kilábolás a pandémia okozta gazdasági válságból a V4-es országokban. Ebben a témában tart online kerekasztal-beszélgetést – a V4-es Közgazdasági Olimpia nemzetközi döntőjéhez kapcsolódva – a Magyar Közgazdasági Társaság és a versenyt szervező, cseh INEV intézet.

Kilábolás a pandémia okozta gazdasági válságból a V4-es országokban. Ebben a témában tart online kerekasztal-beszélgetést – a V4-es Közgazdasági Olimpia nemzetközi döntőjéhez kapcsolódva – a Magyar Közgazdasági Társaság és a versenyt szervező, cseh INEV intézet

2020. november 19-én, csütörtökön 10 órától a Zoom alkalmazásban.

A beszélgetés résztvevői: Svatopluk Kapounek, a Cseh Közgazdasági Társaság elnöke, a Brnói Mendel Egyetem tanára; Martin Šuster, a Szlovák Közgazdasági Társaság elnöke, a Szlovák Nemzeti Bank kutatási igazgatója; Bogusław Fiedor, a Lengyel Közgazdasági Társaság alelnöke, a Wloclawi Közgazdasági Egyetem professzora és Pleschinger Gyula, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja. A beszélgetés moderátora: Mojmír Hampl, az INEV igazgatósági tagja, a Cseh Nemzeti Bank korábbi alelnöke.

A cseh INEV kezdeményezésére elindított, V4-es Közgazdasági Diákolimpia nemzetközi döntőjében, 2020. november 18. és 20. között cseh, lengyel, magyar és szlovák középiskolás diákok – országonként öten – mérik össze pénzügyi-közgazdasági ismereteiket. A verseny döntőjét idén – a pandémiahelyzetre tekintettel – online módon rendezi meg a négy ország közgazdasági társaságaival együttműködve az INEV. A nemzetközi döntő fővédnöke Tom Sargent Nobel-díjas közgazdász. A Közgazdasági Olimpia támogatója a Visegrádi Alap.

Az online kerekasztal-beszélgetést a Zoom alkalmazásban követhetik majd figyelemmel az érdeklődők.

A részvételi szándékukat szíveskedjenek legkésőbb november 17-én, kedden éjfélig előzetesen jelezni a https://forms.gle/uHETpHpZUaMTzycK8 linken kitölthető űrlapon! A rendezvény linkjét az előzetesen regisztrálóknak küldik el a szervezők.