Vállalatokat díjazott a Joint Venture Szövetség

Hírek2022. máj. 2.Növekedés.hu

A 35 éves Joint Venture Szövetség idén első alkalommal szervezte meg Companies for the Future Award gálaeseményét, mely 2022. április 30-án, szombaton 18.30-tól került megrendezésre a Hilton Budapest Báltermében. Az esemény fővédnöke Varga Mihály pénzügyminiszter, a JVSZ társelnöke.

A díjátadó gálán a Joint Venture Szövetség tagjai számára 2 kategóriában -közép- és nagyvállalati kategória- került átadásra az idén életre hívott Companies for the Future Award.

Azon tagvállalatokat díjazták, akik nemcsak kommunikációjukban, hanem a mért adatok, mutatók alapján is támogatják a magyar gazdaságot és társadalmat, valamint sokat tesznek a fenntartható jövőért.

A díjakat dr. Fábián Ágnes, a Szövetség elnöke, a Henkel Magyarország ügyvezetője és Gulyás Tibor, az ITM innovációért felelős helyettes államtitkára adta át. Az est háziasszonya Krizsó Szilvia volt.

Mindkét kategória első helyezettje Borbás Dorka Ferenczy-díjas üvegművész által tervezett díjat vehette át, emellett mind a hat dobogós vállalat kitüntetésre került Varga Mihály pénzügyminiszter úr és dr. Fábián Ágnes elnök asszony aláírásával ellátott oklevél átadásával.

A JVSZ elnöksége és ügyvezetése kategóriánként mindhárom dobogós vállalatot nyertesnek tekinti, hiszen a díj bírálati szempontjainak komplexitása mellett, a második és harmadik helyezés is hatalmas presztízs értékkel bír.

A kategóriák első helyezettjei és a dobogós vállalatok:

 • Nagyvállalati kategória 1. helyezett: SCHNEIDER ELECTRIC ZRT.
 • Nagyvállalati kategória 2. helyezett: CLOUD NETWORK TECHNOLOGY KFT.
 • Nagyvállalati kategória 3. helyezett: DELOITTE ZRT.

 • Középvállalati kategória 1. helyezett: RSM HUNGARY ZRT.
 • Középvállalati kategória 2. helyezett: CALMIT HUNGÁRIA KFT.
 • Középvállalati kategória 3. helyezett: POLIFOAM KFT.

A mérés szempontrendszere az OPTEN Informatikai Kft. szakmai támogatásával:

 • Folyamatos növekedés - stabilitás, megbízhatóság
 • Etikus üzleti magatartás
 • Fenntarthatóság
 • Társadalmi hasznosság
 • Dolgozók megtartása, dolgozói elégedettség

A szempontok mérőszámai alapján összpontszámban, tehát minden területet figyelembe véve legmagasabb pontot birtokló, a gazdaság jövőjéért legtöbbet tevő tagvállalatok közül mindkét kategóriában egy szakmai bíráló bizottság állította fel a végső sorrendet.

A szakmai bíráló bizottság elnöke dr. Fábián Ágnes, a JVSZ elnöke.  A szakmai bíráló bizottság társelnökei Czakó Borbála, az Institute of Directors elnöke, London díszpolgára, korábbi londoni nagykövet és dr. György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

A szakmai bíráló bizottság elnökségi tagjai:

dr. Csorbai Hajnalka, OPTEN Informatikai Kft. Stratégiai igazgató, Jaksity György, Concorde Zrt. alapító-tulajdonos, Kiss Attila, E.ON Hungária Zrt. vezérigazgató, Márton Kata, Praktiker HR és CSR igazgató és Pistyur Veronika, Bridge Budapest alapító-ügyvezető.

A rendezvény jótékonysági tombolasorsolásának kedvezményezettje az Autistic Art Alapítvány volt. A Gálán befolyt teljes tombolabevétel, több mint 600. 000 Ft értékben az alapítványnak került felajánlásra.

Az esemény kiemelt támogatója Henkel Magyarország és a Philip Morris Magyarország, támogatók: Beko, MOL, Peugeot, Salesianer Mittex, szakmai partnere az Opten Informatikai Kft, együttműködő partnere a Hilton Budapest.