Valter Attila: "Tavaly a fizikai, idén a mentális kihívás volt az erősebb" - Interjúbeszélgetés a Giro d'Italia magyar sztárjával

Hírek2021. jún. 1.Növekedés.hu

Egy formabontó sajtóanyaggal, egyben különleges ajándékkal szeretnénk meglepni az újságíró kollégákat. A tegnapi napon hazatért Olaszországból minden idők legeredményesebb magyar kerékpárversenyzője, Valter Attila. Az országúti-kerékpárversenyzés legnagyobb hazai reménysége a 14. helyet szerezte meg összetettben az idei Giro d’Italia-n, ahol első magyarként a legjobb 25 éven alulinak járó fehér, majd három napon át a kerékpársport egyik legértékesebb mezét, az összetettben legjobbnak járó rózsaszín trikót is magára ölthette.

Mielőtt Attila rózsaszínbe öltözött volna, a trikó megszerzésének lehetőségével kapcsolatban lakonikusan így fogalmazott:

Jó ezzel viccelődni reggel, de más dolog igazán hinni benne.

A 6. szakasz után történtek őt igazolták.

A 22 éves sportoló csapata, a Groupama-FDJ engedélyt adott névadó szponzora magyarországi leányvállalata, a Groupama Biztosító számára egy Magyarországon bemutatásra kerülő interjúbeszélgetés elkészítésére. A beszélgetés számos izgalmas témát érint, ami nem csak a kerékpársport szerelmeseinek, de mindenki más számára is érdekes lehet, aki kíváncsi az elért siker hátterére. A hazaérkezése után pár órával adott interjúban Attila elmondta, hogyan élte meg a rózsaszínbe öltöztetett itthoni tv-torony, színes cukrászsütemények és a róla elnevezett hegyi kanyar hírét a Giro három hetes terhelése alatt.

Meglepő tényeket árult el a korábbi itthoni és a jelenlegi edzésmunkája közötti eltérésről. Ennek kapcsán összehasonlította a magyar versenyzőkben rejlő lehetőségeket a francia, illetve holland társaikkal, illetve saját szerepét is meghatározta a sportág hazai fejlődésében. Megosztotta, hogy megélése szerint mi volt számára nehéz a tavalyi és az idei verseny teljesítése során, illetve mi lendítette át az elkerülhetetlen mélypontokon. Végül vallott arról is, hogyan viseli a nemzetközi mezőny legjobbjainak érdeklődését az ő edzésmunkája iránt, és mi a véleménye az edzésmunkájukat rejtegető versenyzőkről.

Az interjú a Groupama Biztosító YouTube csatornáján tekinthető meg: