Változások az MVM Csoport termelési területén

Hírek2022. okt. 17.Növekedés.hu

2022. október 17-vel közös megegyezéssel távozik Oravecz Zsolt az MVM Mátra Energia Zrt. elnök-vezérigazgatói pozíciójából, helyét október 18-tól Dr. Kiss Csaba tölti be, aki ettől az időponttól kezdve ellátja az MVM Balance Zrt. vezetését is.

A Mátra cégcsoport vállalatai fontos szerepet töltenek be a magyarországi energiaellátásban, a Mátrai Erőmű hazánk egyik alaperőműve. Oravecz Zsolt 2019-től látta el a Mátrai Erőmű vezetését, tevékenységével megerősítve, stabilizálva az erőművi és bányászati működést, a társaságcsoport gazdálkodását, integrálva a vállalatokat az MVM Csoportba.

Ezen időszak kiemelkedő eredménye a Mátrai Erőmű jövőképének kialakítása, az erőmű és a bányák pandémia alatti, illetve a megváltozott energiapiaci körülmények közötti működtetése.

Dr. Kiss Csaba 2018 augusztusa óta dolgozik az MVM Csoportban, az elmúlt több mint 4 évben irányította az MVM termelési területét, hozzá tartozott az MVM erőművi portfóliójának felügyelete. 

Több mint 30 évnyi tapasztalattal rendelkezik a villamosenergia-iparban, számos hazai és nemzetközi energetikai vállalatnál dolgozott vezető beosztásban, több magyarországi, európai és amerikai biomassza, szén és földgáz erőmű fejlesztésében játszott kulcsszerepet.

Az erőművi fejlesztések kiemelt jelentőségűek a hazai ellátásbiztonság szempontjából és szükségességükre a jelenlegi energiaválság és az arra adott kormányzati intézkedések is rámutattak.

A vezetőváltással az MVM Csoportba tartozó négy gázturbinás erőmű, illetve két fűtőerőmű működésének felügyelete, továbbá a Mátrai Erőmű zöld átalakítás projektje, a mátrai CCGT fejlesztése és a Tisza Erőmű CCGT fejlesztése egy kézben összpontosulnak a jövőben.