Váratlanul Budapestre jön a Ryanair vezetője

Hírek2022. szept. 11.Növekedés.hu

Michael O’leary keddre egy fővárosi hotelben sajtótájékoztatót hívott össze.  Nemrég Brüsszelben járt, hogy közölje: az adók emelése miatt kivonulnak a reptérről. Az ír fapados szeptember elején az athéni bázisát is felszámolta - írja a VG.hu.

Váratlanul Budapestre jön a Ryanair vezérigazgatója. Az ír fapados légitársaság jövő hét kedd délutánra jelentett be sajtótájékoztatót egy fővárosi hotelbe, a házigazda maga Michale O’Leary lesz - tudta meg a VG.hu.

A meghívóban ennél több részletet nem közöltek, így hivatalosan egyelőre nem ismert, mi az apropója a menedzser érkezésének. Az előjelek viszont baljósak, és nem csak azért, mert a Ryanair-vezér összerúgta a port a magyar kormánnyal a légitársaságokat érintő extraprofitadó miatt. 

Michael O’leary Brüsszelből Budapestre, ahol bejelenette: a Ryanair egy újonnan bevezetett adó miatt felszámolja a bázisát, és kivonul a belga főváros nagy repteréről.A brüsszeli helyzet pedig számos ponton összecseng a budapestivel. Mindenesetre a brüsszeli, zaventemi repülőtérről való távozást azzal indokolta, hogy egyrészt az üzemeltető áremelést tervez, másrészt a belga kormány áprilisban repülőjegyadót vezetett be, ami úti céltól függően 2–10 euró - hívja fel a figyelmet a lap.

Az írek szeptember elején hozták nyilvánosságra, hogy október végétől március végéig bezárják az athéni repülőtéren lévő bázisukat.