Varga Mihály: a 2020-as költségvetés biztos alapot teremtett a járvány elleni védekezéshez

Hírek2021. okt. 20.MTI

A 2020-as költségvetés biztos alapot teremtett a járvány elleni védekezéshez és a gazdaság újraindításához - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a 2020-as központi költségvetés végrehajtásáról szóló előterjesztést ismertetve az Országgyűlés ülésén.

A tárcavezető kiemelte:

az elmúlt másfél évet kimagasló küzdelem és teljesítmény jellemezte, így olyan eredményeket ért el az ország, amelyekre mindenki büszke lehet.

Varga Mihály pénzügyminiszter felszólal a Magyarország 2020. évi központi költségvetésének végrehajtásáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. október 20-án. Mögötte Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Ezeket az eredményeket "annak ellenére vagy annak köszönhetően" értük el, hogy a baloldal sem a járvány elleni védekezésben, sem a gazdaság újraindításában nem vett részt - jegyezte meg.

Hangsúlyozta:

Magyarország a gazdaság újraindításában lépéselőnyt szerzett az Európai Unióban, és a növekedés mértéke rekordmagasságú lehet idén. Több mint 4,7 millióan dolgoznak, a munkanélküliségi ráta 4 százalékra csökkent, egy lépésre vagyunk a teljes foglalkoztatottságtól

- mutatott rá.

Varga Mihály közlése szerint mindez annak köszönhető, hogy a válságot nem megszorításokkal, hanem támogató költségvetési politikával kezelték.