Varga Mihály: Indul a TOP Plusz! 1700 milliárd forintot kapnak a települések 2027-ig

Hírek2021. szept. 14.Növekedés.hu

1700 milliárd forintot biztosít a kormány a településeknek a 2027-ig tartó új fejlesztési ciklusban - jelentette be kedden Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A kormány a fejlesztéseket a TOP Plusz program keretében fogja össze, a www.palyazat.gov.hu oldalon már elérhetőek az első felhívások tervezetei - hívta fel a figyelmet Varga Mihály.

A felhívások épület-korszerűsítésekkel, óvodák és bölcsődék fejlesztésével, valamint a fenntartható közlekedéssel kapcsolatosak.

A pénzügyminiszter emlékeztetett: a TOP program az előző fejlesztési ciklusban kiemelkedően sikeres volt: több mint 2000 település tervei nyertek támogatást 1600 milliárd forint értékben. A fejlesztéseknek köszönhetően többek között 800 kilométernyi út újult meg, 14 ezer bölcsődei férőhely létesült, és közel 1500 kilométeren épült kerékpárút.

Az új pályázatokhoz kollégáim várják az érintettek észrevételeit. A cél az, hogy az első felhívásokat már idén ősszel meg tudjuk jelentetni. A fejlesztések így minél hamarabb hozzájárulhatnak a települések fejlődéséhez és a gazdaság újraindításához

- zárta bejelentését Varga Mihály.