Vasarely, Kádár Béla és Aba-Novák képekre is lehet licitálni a BÁV márciusi aukcióján

Hírek2024. márc. 12.MTI

Első grafikai árverésén debütál a BÁV új, innovatív aukciós portálja. A vásárlók ezentúl ezen a platformon licitálhatnak az online aukciókon, de a hagyományos élő aukciók kínálata is elérhetővé válik a portálon.

Az árverési anyag az antikon át a modern, kortárs figurális és nonfiguratív alkotásokig a magyar grafika történetének legjelentősebb fejezeteiből vonultat fel munkákat több mint 100 művésztől.

A tájékoztató szerint a legizgalmasabb tételek közé tartozik Bak Imre két szitanyomata. A kínálatban szerepelnek a magyar művészettörténet ikonikus alakjainak, többek között Kádár Bélának, Kernstok Károlynak, Aba-Novák Vilmosnak, Barcsay Jenőnek, Kondor Bélának, Gross Arnoldnak és Maurer Dórának az alkotásai.

A modern művészet képviselői közül Nádler István, Gyarmathy Tihamér, El Kazovszkij, Szóber Géza és ef. Zámbó István grafikái közül is lehet majd válogatni. A kínálatban különleges grafikai sorozatok is szerepelnek, köztük a Nyolcak, a Római ösztöndíjasok, a háború utáni művészet és a szentendrei művészek munkái.
 Az árverési tételek március 19-ig tekinthetők meg a BÁV Aukciósház Szent István körút 3. szám alatt található galériájában, valamint az https://aukcio.bav-art.hu aukciós portálon - áll a közleményben.