Véradó Barát Munkahely lett az MKB Bank

Hírek2020. nov. 27.Növekedés.hu

A Véradók Napja alkalmából – a Magyar Vöröskereszt „Véradó Barát Munkahely” elismeréssel tüntette ki az pénzintézetet. A bank munkatársai az elmúlt 20 év során több mint 8000 ember életét mentették meg.

A Véradók Napját 1988 óta minden év november 27. napján ünneplik hazánkban. Ezen a napon a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat évente elismerés formájában díjazza a sokszoros véradókat, a több éve véradásszervezésben tevékenykedőket és a véradóbarát munkahelyeket.

A „Véradó Barát Munkahely” elismerést azok a cégek, vállalatok érdemelhetik ki, amelyek rendszeresen szerveznek munkahelyi véradásokat, csatlakoznak be ilyen kezdeményezésekbe és munkatársaikat is arra ösztönzik, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a társadalmi felelősségvállalás ezen formájában. A díjat minden évben megyénként egy vállalat kaphatja meg.

A Magyar Vöröskereszttel karöltve az MKB Bank évente több alkalommal szervez véradást, melyeken átlagosan 40-50 dolgozó ad vért. Az MKB Bank munkatársai az elmúlt 20 év során több mint 8000 ember életét mentették meg így.

A véradásoknak a koronavírus-járvány sem jelentett akadályt, a járványügyi előírások maximális figyelembe vételével több alkalommal is sor került a tervezett karitatív eseményekre – melyekkel 2002 óta 77 alkalomra bővült a közös szervezésű véradások száma, amelyeken eddig 2857 MKB-s véradó vett részt.