Szinte mindegyik kereskedelmi láncnál kell fizetni a parkolásért

Hírek2023. ápr. 8.Növekedés.hu

Magyarországon szinte egyik kereskedelmi láncnál sem lehet megúszni a fizetős parkolás - derül ki a Világgazdaság körképéből.

A SPAR folyamatosan ellenőrzi a parkolóinak a telitettségét, az Auchan egyelőre nem gondolkodik azon, hogy a pénzt kérjen a parkolásért. A Lidl pedig csupán néhány boltjánál érezte szükségesnek, hogy fizessenek a parkoló autósok - írja a VG.hu.

A Világgazdaság az elsők között számolt be arról, hogy a Penny Market bevezette a fizetős parkolási rendszert, ezáltal egyórányi ingyenes parkolás után a további használatért díjat számítanak fel a parkoló autósoknak. A kiskereskedelmi lánc később közölte, hogy a vásárlóik túlnyomó többségbe támogatja ezt a döntést. 

A fizetős parkolást azzal indokolták, hogy az utóbbi időben egyre több vevői visszajelzés érkezett azzal kapcsolatban, hogy egyes Penny üzleteknél a parkolóban hagyott, nem vásárlási szándékkal érkező gépjárművek ellehetetlenítik a vevők parkolását.

Az Aldi a Világgazdaságnak úgy fogalmazott, hogy a vásárlói érdekében az ország több településén, jelenleg 9 üzleténél alkalmazza a sorompós parkolórendszert, illetve további 10 áruházánál 90 perc ingyenes várakozást követően lesz fizető a parkolás. 

A Tesco közlése szerint országosan mindössze egy áruházuknál, a budapesti Soroksári úti hipermarketnél működik fizetős parkolási rendszer - írja a lap.