Visszatér Washingtonba az orosz nagykövet

Hírek2021. jún. 20.MTI

Már most érezhető Joe Biden és Vlagyimir Putyin genfi találkozójának a hatása. Felszállt az Anatolij Antonov orosz nagykövetet az Egyesült Államokba szállító repülőgép, hogy visszavigye a misszióvezetőt Washingtonba.

Már most érzékelhető Vlagyimir Putyin orosz elnöknek és Joe Biden amerikai elnöknek a nemrég Genfben megtartott csúcstalálkozójának az első hatása.

Az esemény után Vlamigyir Putyin bejelentette, hogy mind a washingtoni orosz, mind pedig a moszkvai amerikai nagykövet visszatér az állomáshelyére.

Június 6-án vasárnap ez úgy tűnik realitássá is vált, ugyanis felszált a seremetyjevói reptérről az Anatolij Antonov misszióvezetőt az Egyesült Államokba szállító repülőgép.

Korábban az orosz-amerikai kapcsolatokban jelentős lehűlést okozott Biden egy márciusi televíziós interjúja, amelyben az amerikai elnök igenlően válaszolt arra a riporteri kérdésre, vajon gyilkosnak tartja-e Putyint. A két misszióvezető ezután utazott haza konzultációra, ami a viszony megromlásának szembetűnő jele volt, most ez a helyzet változott meg a genfi találkozó hatására.