Viszik a Daciát, mint a cukrot – többet kell gyártani

Hírek2018. okt 6.Növekedés.hu

A francia gépipari csoport, a Renault évi 350 ezer darabról 400, sőt, 450 ezerre tervezi növelni romániai Dacia-autógyárának termelését. A Mioveni térségében fekvő üzem termelésének bővítése része a Renault azon törekvésnek, amely a Dacia márka évi 1 millió darabot meghaladó felfuttatására irányul, jelentette a helyi Ziarul Financiar. Idén a Dacia eladásai 720 ezerre nőttek, jelentősen meghaladva a 2017. évi 655 ezer darabot. A Renault a Dacia-modelleket a romániai Mioveni-ben és a marokkói Tangier-ben állítja elő. A francia csoport romániai termelés-bővítésről szóló végleges döntése azonban a Renault vezetésétől származó információk szerint  attól függ, hogy a román kormány hajlandó-e kötelezettséget vállalni infrastrukturális fejlesztésekre. A csoport évek óta kéri, hogy épüljön egy autópálya Pitesti és Sibiu között, amely lehetővé tenné, hogy a gyárában készült autókat könnyebben és olcsóbban szállíthassák el. A Renault fejlesztési programjainak részleges finanszírozásához szívesen fogadna állami támogatást is.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.