Von der Leyen: fel kell készülni az Európába irányuló orosz gázszállítások további zavaraira

Hírek2022. jún. 24.MTI

Fel kell készülni az Európába irányuló orosz gázszállítások további zavaraira, ezért az Európai Bizottság közös európai kereslet-csökkentési terven dolgozik, amelyet a testület júliusban mutat be a tagállami vezetőknek - jelentette ki Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken az uniós tagállamok vezetőinek tanácskozását követő sajtótájékoztatón.

Von der Leyen hangsúlyozta:

az EU nem térhet vissza az olcsó fosszilis tüzelőanyagokhoz, ezért kiszolgáltatott helyzetben lévő családok és vállalkozások számára nyújtott átmeneti és célzott segítség mellett elengedhetetlen, hogy a tagállamok felkészüljenek az alkalmazkodásra az új körülményekhez.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (j2), Sanna Marin finn (b2), Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök (b), Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (b3) és Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke (j) az EU kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának második napján 2022. június 24-én. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)