Zsinórban harmadszor a világ legjobb innovációs központjai között az OTP LAB

Hírek2021. máj. 15.Növekedés.hu

Az OTP Bank innovációs központja, az OTP LAB 2019 és 2020 után harmadszor is elnyerte a Global Finance Magazine „Best Financial Innovation Labs” díját.

A kiadvány idén is azokat a pénzügyi innovációs központokat ismerte el a díjjal, amelyek folyamatosan új utakat keresnek és új megoldásokat alkalmaznak a pénzügyek világában, megnevezve azokat a leginnovatívabb intézményeket, amelyek a jövő banki szolgáltatásait és termékeit fejlesztik.

A rangos nemzetközi mezőnyben a szakmai bírálóbizottság mintegy 60 olyan világcég innovációs központja között díjazta az OTP LAB-et, mint például a Barclays, a Citibank, a Commerzbank, a Deloitte, a PayPal, az UBS vagy a Wells Fargo.

A Global Finance Magazine különböző kategóriákban rendszeresen értékeli a bankok és más pénzügyi szolgáltatók között a legjobban teljesítőket, díjai a globális pénzügyi közösség által elismerten a kiválóság garanciájává váltak.

A díj azt jelenti számunkra, hogy nemzetközi téren is elismerésre méltó az az innovációs teljesítmény, rugalmasság és gyors reagálási képesség, mely az OTP LAB-et jellemzi és amely - például a hitelmoratórium-igénylések automatizált feldolgozásának megoldásával - különösen jól megmutatkozott egy olyan előre nem látott, hatalmas kihívást jelentő helyzetben, mint a koronavírus-járvány. A digitalizációs folyamataink fontos pillére a robotizáció, az automatizálható folyamatokkal az OTP LAB nem csupán kollégáim életét könnyítette meg, de ügyfeleink számára is lerövidült az ügyintézés

értékelte a díj jelentőségét Csányi Péter, az OTP Bank digitális divízióját irányító vezérigazgató-helyettese.

Kiemelkedő eredménynek tartom, hogy harmadszor is elnyertük ezt a díjat és évek óta megtartjuk helyünket a legjobb pénzügyi innovációs központok között. Arra inspirál minket, hogy a jövőben is minél színvonalasabb és korszerűbb digitális megoldásokat ajánljunk ügyfeleinknek, úttörő megoldásokat bemutatva. Továbbra is arra koncentrálunk majd, hogy ügyfeleink még könnyebben, még gyorsabban jussanak hozzá szolgáltatásainkhoz, elhozva számukra a legújabb technológiákat

mondta Fischer András, az OTP Bank innovációs központjának vezetője.

Az OTP Bank négy évvel ezelőtt hozta létre az OTP LAB-et, azzal a céllal, hogy támogassa a munkatársi újító ötletek megvalósítását, illetve startupokkal, innovatív technológiára épülő vállalkozásokkal és oktatási intézményekkel együttműködve úttörő megoldásokat, lehetőségeket kutasson fel.

A központ dinamikus működéssel, a digitalizációt felpörgetve gyűjti és valósítja meg a fejlesztési ötleteket bankon belül és kívül egyaránt, az alapítása óta eltelt 4 év során vezető innovációs szolgáltatóvá fejlődve. Ennek jó példája a bankcsoport nemzetközi startup együttműködési programja iránti, egyre növekvő érdeklődés mind a bankcsoport tagjai körében, mint a globális startup közösségben. Az OTP Startup Partner Program keretében eddig összesen közel 1400 startuppal került kapcsolatba a bank, amelyek közül 45-nél is többel indult tesztprojekt. A Program platformot, képzéseket, és ha kell emberi, pénzügyi erőforrást biztosít az ötletek megvalósításához az OTP Bank szakembereinek bevonásával.

További információ: OTP LAB