A férfiak fizetése még mindig nagyobb, mint a nőké, de már szűkül a rés

HR2018. ápr 9.Növekedés.hu

Összeállításunkból megtudhatja, mekkora a nemek közötti szakadék a fizetésekben az Egyesült Királyságban, az Európai Unióban és Magyarországon. Eláruljuk: az  UK-ban átlagosan 9,7, az EU-ban 15, Magyarországon 25 százalékkal keresnek többet a férfiak, mint a nők. Női vigasz: a különbségek csökkenő tendenciát mutatnak. Az Egyesült Királyságban a vállalatoknak kötelező évente beszámolniuk a bérkülönbségek alakulásáról. A legfrissebb listákat a BBC most tette közzé, a legérdekesebb adat: a vállalatok 78 százalékánál a férfiak, 14 százalékánál a nők keresnek többet, a maradék 8 százaléknál nem mutatható ki különbség. Az egyik legtágasabb szakadék a Ryanair-nél nyílt (71,8 százalék), ágazati dimenzióban a legnagyobb eltérések az építőiparban és a pénzintézeteknél mutatkoznak, a Barclays és a Lloyds Banknál például meghaladják a 40 százalékot. (Ez természetesen összefügg azzal, hogy a vezető állásokban sokkal több a férfi, mint a nő.) Kulturális területen és az egészségügyben már kiegyenlítődnek a különbségek. Összességében hét vállalat közül egy van, ahol a nők nagyobb fizetést kapnak, mint a férfiak. Megállapítható ugyanakkor, hogy tendenciájában szűkül a rés a nemek közötti jövedelmek között. Az Európai Unióban egy nő átlagosan 15 százalékkal kevesebbet kap ugyanazért a munkáért, mint egy férfi munkavállaló. Magyarországon egy friss felmérés szerint a férfiak jövedelme átlagosan 25 százalékkal magasabb, mint a nőké. Ha érdekli a nemek között bérszakadék szociológiai háttere, ajánljuk az alábbi linket: https://berbarometer.hu/main/munkaber/a-nok-es-a-ferfiak-kozotti-berszakadek/berszakadek-gyik

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.