25 SZÁZALÉKKAL TÖBB AMERIKAI TURISTA LÁTOGATOTT OROSZORSZÁGBA

Hírek2018. ápr 9.Növekedés.hu

A két ország közötti politikai feszültségek ellenére a múlt év első három negyedében 25 százalékkal több amerikai turista látogatott Oroszországba, mint az előző év hasonló időszakában – az orosz szövetségi biztonsági szolgálat adatai alapján. Egyes vélemények szerint az amerikaiak utazási kedvét az Államok-beli Oroszország ellenes propaganda is motiválja. Ezt állítja az orosz turisztikai ügynökség vezetője is, megerősítve: az ottani médiában közvetített, ellenségképet formáló hírek késztetnek sok amerikait arra, hogy maguk is lássák Oroszországot. Ennek is tulajdonítható, hogy tavaly már 225 ezren érkeztek az USA-ból, a 2016-ban regisztrált 180 ezer látogató után. Való igaz: az orosz téma folyamatosan napirenden van az amerikai politikában és a médiában, mióta él a meggyőződés, hogy az oroszok beavatkoztak az elnökválasztásba, Trump elnök pedig épp a napokban utasított ki 60 diplomatát a volt orosz kémet Salisburyben ért ideggázos merénylet miatt (bár az oroszok tagadják, hogy közük lett volna az akcióhoz). Az amerikai turisták folyamatosan élénkülő utazási kedvét nem törte meg 2015-ben  sem a Krímbe történt orosz bevonulás, sem a malaysiai utasszállító repülőgép lelövése, katasztrófája. Pedig azóta érvényes az amerikai Külügyminisztérium figyelmeztetése, amely utal terror- és erőszakos cselekmények veszélyére Oroszországban, s egyáltalán nem javasolja az utazást a Krímbe és Észak-Kaukázusba. Az ENSZ turisztikai világszervezete még nem tette közzé adatait a múlt évről. 2016-ra vonatkozóan a szervezet is növekedést regisztrált az Oroszországba látogató amerikai turisták számát illetően, de azt mindössze 1 százalékra becsülte. A hírt közlő BBC természetesen megemlíti: az utóbbi években az Egyesült Királyságban is nőtt az Oroszországba látogató turisták száma, de kisebb mértékben, mint az amerikaiaké. Friss fejleményként közli azt is, hogy Salisbury után visszaestek az odaszóló foglalások. Végül felteszi a kérdést:  az Egyesült Királyság, az Európai Unió illetve az Oroszország közötti politikai feszültség vajon hogyan befolyásolja majd a nyáron, orosz földön rendezendő labdarugó világbajnokságra a britek utazási szándékát?

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.