25 SZÁZALÉKKAL TÖBB AMERIKAI TURISTA LÁTOGATOTT OROSZORSZÁGBA

Hírek2018. ápr 9.Növekedés.hu

A két ország közötti politikai feszültségek ellenére a múlt év első három negyedében 25 százalékkal több amerikai turista látogatott Oroszországba, mint az előző év hasonló időszakában – az orosz szövetségi biztonsági szolgálat adatai alapján. Egyes vélemények szerint az amerikaiak utazási kedvét az Államok-beli Oroszország ellenes propaganda is motiválja. Ezt állítja az orosz turisztikai ügynökség vezetője is, megerősítve: az ottani médiában közvetített, ellenségképet formáló hírek késztetnek sok amerikait arra, hogy maguk is lássák Oroszországot. Ennek is tulajdonítható, hogy tavaly már 225 ezren érkeztek az USA-ból, a 2016-ban regisztrált 180 ezer látogató után. Való igaz: az orosz téma folyamatosan napirenden van az amerikai politikában és a médiában, mióta él a meggyőződés, hogy az oroszok beavatkoztak az elnökválasztásba, Trump elnök pedig épp a napokban utasított ki 60 diplomatát a volt orosz kémet Salisburyben ért ideggázos merénylet miatt (bár az oroszok tagadják, hogy közük lett volna az akcióhoz). Az amerikai turisták folyamatosan élénkülő utazási kedvét nem törte meg 2015-ben  sem a Krímbe történt orosz bevonulás, sem a malaysiai utasszállító repülőgép lelövése, katasztrófája. Pedig azóta érvényes az amerikai Külügyminisztérium figyelmeztetése, amely utal terror- és erőszakos cselekmények veszélyére Oroszországban, s egyáltalán nem javasolja az utazást a Krímbe és Észak-Kaukázusba. Az ENSZ turisztikai világszervezete még nem tette közzé adatait a múlt évről. 2016-ra vonatkozóan a szervezet is növekedést regisztrált az Oroszországba látogató amerikai turisták számát illetően, de azt mindössze 1 százalékra becsülte. A hírt közlő BBC természetesen megemlíti: az utóbbi években az Egyesült Királyságban is nőtt az Oroszországba látogató turisták száma, de kisebb mértékben, mint az amerikaiaké. Friss fejleményként közli azt is, hogy Salisbury után visszaestek az odaszóló foglalások. Végül felteszi a kérdést:  az Egyesült Királyság, az Európai Unió illetve az Oroszország közötti politikai feszültség vajon hogyan befolyásolja majd a nyáron, orosz földön rendezendő labdarugó világbajnokságra a britek utazási szándékát?

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.