Felsővezetőket cseréltek le a 4iG-nél

HR2024. feb. 14.Növekedés.hu

A 4iG Csoport transzformációs programja új szakaszához ért, amely március elsejei hatállyal tervezett személyi változásokkal jár a társaság felsővezetésében.

Blénessy László technológiáért felelős általános vezérigazgató-helyettes eredményesen teljesítette a rá bízott területek integrációját, ezért feladata és szerepköre megváltozik.

A jövőben elnöki tanácsadóként és továbbra is a 4iG Csoport Igazgatósági tagjaként támogatja a technológiai és digitalizációs területek stratégiai projektjeit.

A 4iG Csoport átalakításokat jelentett be az informatikai divízió élén is, melynek irányítását Radó Gábor, korábbi kereskedelmi igazgató veszi át Tápai Tamástól.

Az informatikai kereskedelmi terület vezetését meglévő feladatai mellett Friss László, kiemelt projektekért felelős igazgató kapja meg.

Tápai Tamás a 4iG Csoport vezérigazgatójának tanácsadójaként folytatja pályafutását a Rheinmetall 4iG Digital Services Kft. növekedési stratégiájával kapcsolatban.

A 4iG Csoport integrációs folyamata új szakaszához érkezett, amely tervezett személyi változásokkal jár a 4iG Nyrt. és tagvállalatainak felsővezetésében – tette közzé a tőkepiaci társaság a Budapesti Értéktőzsde oldalán.

A távközlési és informatikai területeken több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező Blénessy László operatív vezetői feladatai március 1-től megszűnnek, de továbbra is részt vesz a tőkepiaci társaság igazgatóságának munkájában, amely mellett a vállalatcsoport elnökének felkérésére a technológiai és digitalizációs területeken, illetve a Rheinmetall AG-val tervezett projektek kapcsán stratégiai tanácsadóként továbbra is támogatja a 4iG tevékenységét. A vállalatcsoport informatikai divíziójának irányítását március 1-től Radó Gábor, korábbi kereskedelmi igazgató veszi át Tápai TamástólFriss László a kiemelt projektekért felelős igazgató feladatköre pedig kiegészül az informatikai kereskedelmi terület vezetésével is.

A 4iG igazgatósága az informatikai divízió új menedzsmentjétől az IT üzletág és az üzletághoz tartozó vállalatok működésének hatékonyságnövelését, a tagvállalatok közötti szinergiák jobb kihasználását, továbbá a csoport transzformációs folyamatainak felgyorsítását várja.

Ez utóbbi folyamat során a cégcsoport teljes transzformációja mellett a 4iG Nyrt.-ben működő informatikai és rendszerintegrációs tevékenységet is önálló informatikai vállalatba szervezik 2024-ben.

Radó Gábor éppen húsz évvel ezelőtt csatlakozott a 4iG Nyrt. informatikai vállalatához, a HumanSoft Kft-hez és közel három évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik az IT vállalatok működésében és IT megoldások értékesítésében.

Radó Gábor

Pályafutását a Bull Magyarország Kft-nél kezdte, majd a SAS Institute-nál és a Microsoft Magyarországnál dolgozott. Kereskedelmi területen fokozatosan haladva érte el a kereskedelmi igazgatói címet, majd 2018-tól a 4iG kereskedelmi vezérigazgató-helyetteseként, a cégcsoport átszervezését követően pedig a cégcsoport kereskedelmi igazgatójaként vezette az értékesítési tevékenységeket. 

Tápai Tamás a 4iG Csoport vezérigazgatójának munkáját támogatja a jövőben, a Rheinmetall AG-val közösen létrehozott informatikai vállalat piacra lépésével és a társaság üzleti stratégiájának megvalósításával kapcsolatban. Tápai Tamás korábban sikeresen szervezte át a 4iG informatikai cégeit, és jelentős lépéseket tett a saját fejlesztésű szolgáltatások termékesítése terén, valamint nagy szerepet vállalt a cégcsoport nemzetközi tevékenységeit kibővítő, a Rheinmetall AG-vel közösen alapított informatikai társaság, az Rheinmetall 4iG Digital Services Kft. elindításában is.