Hogyan lehet továbbtanulás nélkül is sokat keresni?

HR2018. nov 16.Növekedés.hu

Lehetséges-e magas fizetést elérni egyetemi végzettség nélkül? A kérdés Németországra vonatkozik és úgy tűnik, hogy bizonyos, felsőfokú képzettséget nem igénylő szakmák egyenrangúak a diplomás szakmákkal, ha le azért nem is körözik őket.

Banki szakmák

A Frankfurter Allgemeine Zeitung a Gehalt.de internetes portál adatai alapján nézett utána a kereseti lehetőségeknek. Két olyan szakmát emeltek, ki, amely ugyan a hagyományos értelemben vett diplomát nem igényel, de az érettségin túl 2,5-3 éves tanfolyam elvégzése a feltétele: ezek a banki ügyintéző és a fontosabb banki ügyfelek számláit kezelő tisztviselő (Key Account Manager). Ők 38-40 ezer eurót kereshetnek éves szinten, miközben a diplomás banki alkalmazottak ugyanekkora fizetést kapnak.

Ahol az eladás számít

A fentieken kívül a biztosítási szakmában, valamint a tartós fogyasztási cikkek kereskedelmében, marketing területen lehet könnyedén elérni azt a jövedelmet, amit kezdő diplomások szoktak, ebben az esetben nagyjából 36 ezer eurót. A dolog persze érthető is ezeknél a szakmáknál: aki jó eladási eredményeket ér el, az boldogul bennük jól, vagyis valamilyen szinten ügynöki tevékenységnek tekinthetők, még ha magasabb szinten is.

És a szerény jövedelmű szakmák

A lap ugyanakkor megemlíti azokat a szakmákat is, ahol jóval szerényebbek a jövedelmek, lényegében az egyébként alacsonynak nem mondható minimálbér környékén mozognak (ez Németországban 8,84 eurós órabér, ami havi 1500 euró). A kozmetikusok 21 800 eurót kapnak, valamint a fodrászok és a pincérek tartoznak még ebbe a kategóriába.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.