Hogyan lehet továbbtanulás nélkül is sokat keresni?

HR2018. nov 16.Növekedés.hu

Lehetséges-e magas fizetést elérni egyetemi végzettség nélkül? A kérdés Németországra vonatkozik és úgy tűnik, hogy bizonyos, felsőfokú képzettséget nem igénylő szakmák egyenrangúak a diplomás szakmákkal, ha le azért nem is körözik őket.

Banki szakmák

A Frankfurter Allgemeine Zeitung a Gehalt.de internetes portál adatai alapján nézett utána a kereseti lehetőségeknek. Két olyan szakmát emeltek, ki, amely ugyan a hagyományos értelemben vett diplomát nem igényel, de az érettségin túl 2,5-3 éves tanfolyam elvégzése a feltétele: ezek a banki ügyintéző és a fontosabb banki ügyfelek számláit kezelő tisztviselő (Key Account Manager). Ők 38-40 ezer eurót kereshetnek éves szinten, miközben a diplomás banki alkalmazottak ugyanekkora fizetést kapnak.

Ahol az eladás számít

A fentieken kívül a biztosítási szakmában, valamint a tartós fogyasztási cikkek kereskedelmében, marketing területen lehet könnyedén elérni azt a jövedelmet, amit kezdő diplomások szoktak, ebben az esetben nagyjából 36 ezer eurót. A dolog persze érthető is ezeknél a szakmáknál: aki jó eladási eredményeket ér el, az boldogul bennük jól, vagyis valamilyen szinten ügynöki tevékenységnek tekinthetők, még ha magasabb szinten is.

És a szerény jövedelmű szakmák

A lap ugyanakkor megemlíti azokat a szakmákat is, ahol jóval szerényebbek a jövedelmek, lényegében az egyébként alacsonynak nem mondható minimálbér környékén mozognak (ez Németországban 8,84 eurós órabér, ami havi 1500 euró). A kozmetikusok 21 800 eurót kapnak, valamint a fodrászok és a pincérek tartoznak még ebbe a kategóriába.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.