Jelek, amik arra figyelmeztetik Önt, hogy érdemes megrendelnie egy céges tréninget

HR2018. márc 1.Növekedés.hu

Biztos kerültek már olyan helyzetbe, hogy hiába oldottak meg egy problémát, az attól még vissza-vissza tért működésükbe. Például megbeszélték az új tevékenység folyamatát vagy egy projekttervet, ki, mit, mikor fog csinálni, hogyan fognak a munkavállalók összedolgozni és így tovább. Minden percre pontosan meg volt tervezve, és mégis hiba történt, már századszorra is. Nyilván feltették a kérdést: Vajon miért?  Már megint hogyan történhetet ilyen? Ki a hibás? Hol rontottuk el? Ezen a ponton érdemes megnyomni a felismerés gombot – be kell látni, hogy hiba került a gépezetbe, ami időről, időre visszatér és hátráltat minket a hatékonyságban. Sajnos ezt manapság még egy elég hosszú folyamat előzi meg, mert mintha a vezetők nem akarnák maguknak beismerni, hogy eljött az a pont mikor nem tudnak már milyen eszközhöz nyúlni és csak egy külső behatás fog tudni segíteni. Ez egy teljesen természetes folyamat és képtelen elvárás lenne egy vezetővel szemben, hogy minden szerepben csúcsteljesítményt nyújtson és mindenre legyen eszköze. Egy részt azzal, hogy felismerte a helyzetet, legyen az kommunikációs probléma, együttműködési probléma, problémakezelés, stratégia alkotási hibák, maga is a fejlődés útjára lépett, ezzel megtalálva a munkatársak fejlesztési módjait is.

Egymás mellé állítottuk, azokat a főbb pontokat, hogy mi történik általában egy tréning előtt és után:

Figyelmeztető jelek

Tréning utáni helyzet

Furcsa, hogy nagy a fluktuáció?

Munkavállalóink lojalitása nő. Vezetőnek nem kell rettegnie, hogy elcsábítják a munkavállalóját.

Nagy többségben alacsony teljesítőképességű munkavállalókat toboroznak?

Növekedik a teljesítőképesség az emberekben és magukénak érzik a céget/feladatot. Megváltozik a cég kisugárzása.

Motiválatlan, zombi munkavállalók veszik körül?

Elindul egy felismerés a munkavállalókban és nyitottabb, motiváltabbak lesznek. "Egy mindenkiért, mindenki egyért!"

Minden este, mint egy kifacsart citrom, gondokkal teli ér haza, nem érti mi a probléma a folyamatban?

Ezzel szemben este lelkesen, energiával telve megy haza munkából, ötletekkel teli.

Kommunikálnak a munkavállalók, de valahogy sosem azt a célt érik el vele, amit terveztek?

A résztvevők alapvető kommunikációs ismeretekre tesznek szert és figyelmük kihegyeződik az apró részletekre is. Asszertívak és hatékonyabbak lesznek.

Az értékesítő csak kávézni jár az ügyfélhez, de nem ad el terméket, szolgáltatást?

Kialakul egy motivált értékesítői szemlélet. Felismerik, hogy miért fontos csapatjátékosnak lenni.

Nem tudják, hogy mi a baj a csapattal, de érzik, hogy nem hatékonyak és messze a kitűzött cél?

A tréning által adott nyitottság azt eredményezi, hogy felszínre kerülnek, az addig nem ismert problémák, érzések, hozzáállások. Irányba állítja a résztvevőket, hogy eljussanak a célhoz.

Nyilván nem azt mondjuk, hogy varázsütés szerűen megoldódik minden azért, mert pár napra a munkavállalókat beültették egy tréningre. Kell hozzá a résztvevők és a vezetők nyitottsága, az, hogy tudják miért vannak ott, mi a céljuk a tréninggel és nem utolsó sorban egy jó tréner. Ha ezek az összetevők megvannak, akkor a tréning elérte a célját és már egy lépéssel közelebb kerültünk szervezeti célunkhoz. Mecsei Rita MAPI Konzult Kft.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.