Magyar Lízingszövetség: Böde Tamás lett az év lízingszakembere

HR2019. nov. 22.Növekedés.hu

A több mint másfél évtizedes lízingpiaci múlttal rendelkező Böde Tamást lett az év lízingszakembere. A Magyar Lízingszövetség jogi bizottságának irányítása mellett az MKB Euroleasing-csoportnál vezető beosztásban dolgozó Böde Tamás a jogi bizottsági vezetői munkája mellett a számos jogszabály-módosító tervezet kidolgozásában vállalt szerepéért kapta meg az elismerést.

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is ünnepélyes keretek között adták át az év lízingszakemberének járó díjat a Magyar Lízingszövetség által szervezett visegrádi Lízing Szakmai Napokon. 
„Nagy öröm számomra, hogy ebben az évben Böde Tamásnak adhatom át a Deloitte – Év lízingszakembere Díjat, ezzel elismerve a piac fejlődésében játszott kiemelkedő szerepét, és a lízingkostrukciókra jellemző jogi stabilitás további erősítését” – mondta Tancsa Zoltán, a Deloitte adó- és jogi tanácsadási részlegének partnere.
Jogban jártas szakemberé lett az elismerés
A Deloitte tanácsadó cég és a Magyar Lízingszövetség közös elismerését az idén Böde Tamás, az MKB Euroleasing-csoport jogi és compliance területért felelős vezetője, egyben a Magyar Lízingszövetség jogi bizottságának első embere kapta. 
A jogi végzettségű, háromgyermekes Böde Tamás pályafutása elején a magyar értékpapírpiac működtetését biztosító Központi Elszámolóház és Értéktár Zrt.-nél (Keler Zrt.) jogi képviselőjeként dolgozott 1995 és 2002 között. Majd 2002-től az MKB Euroleasing-csoport tagvállalatainak teljes körű jogi képviseletéért felelt és 2015 óta irányítja a jogi és compliance területet. A Magyar Lízingszövetség jogi bizottságának munkájában 2008-tól vesz részt, 2016 elején a testület vezetője lett, majd 2018-ban újraválasztották. 2016-ban a Wolters Kluwer neki ítélte az „Év lízingjogásza” díjat. 
Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára elmondta:

„Böde Tamás a Lízingszövetség Jogi Bizottsága tagjaként majd vezetőjeként hosszú évek óta dolgozik a lízing szabályozási környezete kedvezőbbé tételéért, a jó gyakorlatok kialakításáért, érvényesüléséért. Számtalan módosító indítvány kidolgozása, jogszabálytervezet véleményezése fűződik a nevéhez például a lízing fogalma tisztázása, a szavatossági igények rendezése, a közvetítők szabályozása vagy a pénzmosás megelőzését célzó szabályok ésszerűsítése területén."

Böde Tamás az ünnepélyes díjátadót követően közölte:

„Komoly szakmai elismerésnek tartom ezt a díjat. Fontos azonban, hogy ez nem csak az én érdemem, mert az elért eredményekhez természetesen szükség volt a Lízingszövetség jogi bizottságában szerepet vállaló többi szakember, valamint az MKB Euroleasing-csoportnál dolgozók munkájára is.” 

Böde Tamás azt is elmondta, hogy a lízing szabályozása rengeteget fejlődött az elmúlt években, és mára jogilag jól körbebástyázott pénzügyi konstrukciónak számít, mind a lízingcégek, mind az ügyfelek szempontjából.