Orvosokat, futárokat, helikopterszerelőt, de még egy főigazgatót is venne fel a rendőrség

HR2021. feb. 5.Suki Zoltán

Több orvost, egy segédmunkást, egy helikoptervezetőt, de még egy újságírót is keres a rendőrség. Egyiküket sem azért mert bűnözők: állást kínálnak nekik. Jelenleg hivatalosan 84 szabad álláshely van a magyar rendőrségnél.

Ha valaki a rendőrségnél szeretne dolgozni, nem feltétlen muszáj egyenruhában járnia, válogathat „civil ruhás” munkák között is. Cikkünk megírásakor összesen 84 szabad álláshely szerepelt a rendőrség hivatalos oldalán, a Police.hu-n.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság például egy helyettesítő szakorvost venne fel, ha valaki jelentkezne. A doktornak idén február 1-től 2022. május 26-ig kellene dolgoznia, akár megbízási, akár vállalkozói jogviszonyban. A feladata pedig a megyében dolgozó hivatásos rendőrök ellátása lenne. A díjazásáról pedig egyezkedhet a HR-esekkel.

A Nemzeti Szakértői és Kutatóközpont főigazgatói állására pedig maga a belügyminiszter írt ki pályázatot. Pintér Sándor egy büntetlen előéletű magyar állampolgárral lenne elégedett, akinek van egyetemi végzettsége és legalább öt éves igazságügyi szakértői, és ugyanennyi vezetői tapasztalata.

Futárt többet is keres a rendőrség, de a legérdekesebb az Állami Futárszolgálatnál betöltendő állás, mert ott fegyverrel kell elvégezni a feladatot. A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatához tartozó futár vihet például majd minősített adatokat tartalmazó küldeményeket is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Igazgatóság Ingatlankezelési Osztálya pedig egy segédmunkást alkalmazna. Neki a szakmunkások munkáját kell majd segítenie többek között. És az se keresgéljen tovább, aki meg tud javítani egy helikoptert, mert a Készenléti Rendőrségnek éppen egy helikopterszerelőre van szüksége. A szerelőnek a Légirendészeti Szolgálat által használt helikopterek üzemeltetése, karbantartása és javítása a feladata. A jelentkezés elbírálásánál előny, ha van repülőgép-szerelő szakszolgálati engedélye és angol nyelvvizsgája is.

A Zsaru Magazinhoz pedig felvennének egy újságírót, aki átlag feletti pontosságú, precíz, határozott fellépésű, és kimagasló írásbeli és szóbeli kommunikációs képességekkel rendelkezik.

Ezeken kívül persze több járőrt, nyomozót és vizsgálót is venne fel a rendőrség. Azért, hogy népszerűsítsék a szakmát, folyamatosan toboroznak. Legutóbb január 6-án a balatonfüredi rendőrök a helyi munkaügyi központban szólították meg az embereket. Akit érdekelt, annak elmondták a jelentkezés feltételeit, és meséltek nekik a rendőrség mindennapjairól is. A rendőrség folyamatosan indítja a képzéseket is, jelenleg például tiszthelyetteseknek.