Új elnök-vezérigazgató az MVM Csoport élén

HR2021. szept. 29.Növekedés.hu

Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 2021. október 1-el Dr. Czepek Gábort nevezte ki az MVM Csoport élére. Kóbor György, korábbi elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől.

Kóbor György vezetése alatt az MVM egyedülálló eredményeket ért el, mind a hazai, mind a regionális piacokon. Az NKM Nemzeti Közművek felépítését és MVM Csoportba illesztését követően a vállalat teljeskörű energetikai szolgáltatóvá vált. Irányításával elkészült és életbe lépett a cégcsoport új üzleti stratégiája, árbevétele közel 60%-kal nőtt, az ellátott ügyfelek száma elérte a 8 milliót, a munkatársak száma pedig a 18 ezret.

Nevéhez fűződik többek között az MVM Csoport finanszírozásának diverzifikálása, az E.ON Csoporttal kötött szerződés megvalósításának keretében az ÉMÁSZ megvásárlása, az Innogy Ceska Republika megvásárlása, valamint a nemzetközi hitelminősítések megszerzése és az MVM tőzsdeképességre való felkészítése. Közreműködött az új, hosszú távú orosz gázszerződés létrehozásában, a horvátországi LNG terminál tulajdonba vételében.

Szakmai munkájának köszönhetően az MVM ma Magyarország 4., Közép-Kelet Európa 13. legnagyobb vállalata, és a régió megkerülhetetlen gazdasági szereplője.

Dr. Czepek Gábor 2018. december 18-tól töltötte be a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatói posztját. Vezetése alatt megújult a nemzeti lottótótársaság  szervezeti felépítése, elsősorban hatékonyabb és versenyképesebb értékesítés szervezési modellre áttérve. Az elmúlt közel három év alatt a társaság árbevétele folyamatosan növekedett, összességében közel 40%-kal, 2021 évvégére várhatóan minden eddiginél magasabb, bruttó 670 milliárd forint feletti árbevételt elérve.

Irányítása alatt a Szerencsejáték Zrt. sikeresen kezelte a pandémia negatív hatásait, bevezetésre került a Hálózatvédelmi és Fejlesztési Akcióterv, amely a vállalat közel 2100 mikrovállalkozó lottózói partnerének és ezen keresztül 10 ezer munkavállalónak juttatott plusz forrást a járvány okozta nehézségek leküzdésére.

Irányítása alatt a közel 1800 főt foglalkoztató társaság elnyerte a Legjobb Munkahely illetve a Fogyatékosságbarát munkahely díjat.

Dr. Czepek Gábor egyben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő igazgatóságának elnökeként irányította az igazgatóság munkáját annak érdekében, hogy a fenntartható állami vagyongazdálkodás keretei kialakításra kerüljenek és olyan eljárások létrehozását felügyelte, amely az állami vagyon fokozatos gyarapítását biztosítja.