Új vezérigazgató az NN Biztosító élén

HR2019. nov. 26.Növekedés.hu

Michał Hucał személyében a tervek szerint 2020. január 1-től új vezérigazgató veszi át a magyarországi NN Biztosító vezetését. Sztanó Imre, a biztosító jelenlegi vezérigazgatója az NN Csoport nemzetközi digitálizációs igazgatójaként (Chief Digital Officer) folytatja karrierjét.

A szükséges felügyeleti engedélytől függően a tervek szerint 2020. január 1-jétől Michał Hucał veszi át az NN Biztosító vezérigazgatói posztját. A jelenleg az NN lengyelországi leányvállalatának értékesítési igazgatójaként dolgozó szakember 2016 áprilisában csatlakozott az NN Csoporthoz. Eddigi szerepkörében többek között sikerrel irányította a cég nem-életági termékeinek, valamint egy teljes mértékben digitális értékesítési csatorna elindítását.

A Varsói Egyetemen végzett, banki és biztosítási területen egyaránt jelentős tapasztalattal rendelkező Hucał legfőbb célkitűzése az NN Biztosító immár 22 éve őrzött piacvezetői pozíciójának tovább erősítése, illetve az elmúlt években sikerrel folytatott digitalizációs fejlesztéseinek továbbvitele lesz.

Hucał az NN Biztosítót 2016. óta sikeresen irányító Sztanó Imrét váltja ezen a poszton. Sztanó Imre továbbra is az NN Csoporton belül folytatja karrierjét: a cégcsoport nemzetközi digitálizációs igazgatói (Chief Digital Officer) tisztét látja majd el. Ebben a teljesen új szerepkörben feladata az olyan új digitális megoldások és partnerségek kidolgozása lesz, amelyek révén az NN Csoport még ügyfélközpontúbb és még relevánsabb értékajánlatot tud nyújtani ügyfeleinek.

Michal Hucal kinevezése a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyását követően lép életbe.