Új vezető az Erste Bank mikrovállalati területének élén

HR2021. nov. 17.Növekedés.hu

December elsejétől Csajtai Andrea veszi át az Erste Bank kisvállalkozásokkal foglalkozó területének irányítását. A szakember feladata a pénzintézet által eddig is kiemelten kezelt szegmens vezetése mellett az üzletág továbbfejlesztése lesz.

Új vezető irányítja december elsejétől az Erste Bank mikrovállalkozásokkal foglalkozó területét. Csajtai Andrea a Budapest Banktól érkezik, ahol a kisvállalkozói üzletág termék- és szegmensmenedzsmentjét vezette. A közgazdász végzettségű szakember húsz év munkatapasztalattal rendelkezik, melynek döntő részét a bankszektorban szerezte. Bankszakmai tapasztalatai alapvetően vállalkozások és vállalatok termékfejlesztéséhez kapcsolódnak, de számos, banki területeket átívelő IT és üzleti projektben is részt vett, illetve szakmailag irányított.

Az Erste Bank kiemelten kezeli a mikrovállalkozásokat, hiszen a kisvállalkozók adják a magyar gazdaság alapját, ők állítják elő a nemzeti termék negyedét, és foglalkoztatják a munkavállalók felét.

A pénzintézet az elmúlt időszakban, a pandémia alatt végig támogatta azokat a vállalkozókat, akik hittek magukban és nem adták fel. Az idei első kilenc hónapban a banknál a mikrovállalkozások számára nyújtott új hitelek állománya 58 százalékkal haladta meg a tavalyi azonos időszak teljesítményét.

A pénzintézet az elmúlt években egy olyan digitális ökoszisztémát épített ki, amely a vállalkozókat abban segíti, hogy azzal tudjanak foglalkozni, amit szeretnek, amihez értenek. Az Erste PowerOn partner program üzletfejlesztést segítő szolgáltatásai mellett a kisvállalkozók továbbra is számíthatnak a bank fiókhálózatában elérhető tanácsadók munkájára, akik a pandémia alatt is végig segítik az ügyfeleket abban, hogy üzleti kihívásaikra megtalálják a számukra legjobb megoldást, legyen szó számlavezetésről, finanszírozásról, vagy a banki szolgáltatásokon túli előnyökről – mondta el Csajtai Andrea.