Új Vezető az EY Könyvvizsgálati Szolgáltatások Élén

HR2022. júl. 21.Növekedés.hu

Idén július elsejétől Kónya Zsolt irányítja az EY Könyvvizsgálati Szolgáltatások Üzletágát.

A közel 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező Kónya Zsolt az EY-nál kezdte pályafutását. 2017-ben ő építette ki a számvitel területén belül a pénzügyi tanácsadás üzletágat, amit az iparágban szerzett széleskörű tapasztalatára és a tanácsadó cégnél elérhető tudásbázisra alapozott.

A könyvvizsgálati szolgáltatások vezetőjeként első lépése lesz egy olyan működési modell kialakítása, amivel az eddiginél is gyorsabb fejlődési lehetőséget teremt a munkatársaknak, és még hatékonyabban tudja támogatni a vállalat ügyfeleit.

A hazai EY történetének legsikeresebb évét zárta tavaly a könyvvizsgálati csapat. Zsolttal egy olyan vezető veszi át az üzletág irányítását, aki már bizonyította, hogy képes új dimenziókba emelni egy terület működését. Szakértelme és tapasztalata garantálja, hogy a jövőben is a lehető legmagasabb szinten fogjuk kiszolgálni ügyfeleinket, legyenek akár sikeres hazai vállalatok, vállalkozók vagy multinacionális cégek. Gratulálok Zsoltnak a kinevezéshez

– emelte ki Rencz Botond, az EY nemzetközi vezetője.

A szakmánk egy komoly átalakuláson megy keresztül. Személyes küldetésemnek tekintem, hogy hosszú távon biztosítsuk az üzletág sikereit, aminek az alapja ügyfeleink és a munkatársak elégedettsége. A vállalat elkötelezettségét mutatja, hogy a következő 4 évben több mint 1 milliárd dollárt fordítunk újgenerációs könyvvizsgálati technológiákra világszerte, és bevezetünk egy olyan egyedi működési modellt, amivel minden eddiginél dinamikusabb fejlődési lehetőséget tudunk biztosítani kollégáink számára

– hangsúlyozta Kónya Zsolt a kinevezése kapcsán.

Az üzletágat 2015 óta Bartha Zsuzsanna vezette. Mára az EY rendelkezik a legnagyobb könyvvizsgálati ügyfélkörrel a 200 legnagyobb magyarországi vállalat listáján. Zsuzsanna a továbbiakban a tőkepiaci szereplőkre fókuszál, még tovább fejlesztve a tanácsadó cég tekintélyes ügyfélkörét.