Vinnai Balázs csatlakozik a Magyar Bankholdinghoz

HR2021. júl. 9.Növekedés.hu

Dr. Vinnai Balázs, a digitális bankolás nemzetközileg elismert szakembere elnöki főtanácsadóként és a vezető testület tagjaként csatlakozik a Magyar Bankholding Zrt. csapatához július 15-ével. Az egyik legsikeresebb magyar technológiai vállalkozó feladata a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank digitális transzformációja lesz.

A Magyar Bankholding Zrt. idén márciusban hirdette meg a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank egyesítésére vonatkozó ötéves stratégiáját.

Ennek kiemelt fontosságú eleme, hogy a létrejövő univerzális nagybank Magyarország legmodernebb pénzügyi szolgáltatójává kíván válni, amihez globális kitekintésre és nemzetközileg is élenjáró fintech megoldásokra van szükség.

Dr. Vinnai Balázs elnöki főtanácsadóként csatlakozik a Magyar Bankholdinghoz 2021. július 15-étől, és a vezető testületnek is tagja lesz. A digitális banki szektor nemzetközileg elismert szakembere felügyeli és támogatja a bankcsoport technológiai transzformációját.

Ennek fókuszában újszerű ügyfélélményt biztosító digitális csatornák létrehozása, a technológia adta üzleti lehetőségek megtalálása, valamint a gyorsan változó üzleti környezethez való alkalmazkodási képesség fejlesztése áll.

Az egyik legsikeresebb magyar startup vállalkozó a digitális banki termékekkel és webes alkalmazásokkal foglalkozó IND Group alapítójaként vált ismertté. A céget 16 év növekedés után a londoni központú Misys vásárolta fel 2014-ben.

Dr. Vinnai Balázs

Dr. Vinnai Balázs pályafutását a fintech-multi digitális csatornákért felelős alelnökeként, majd utódvállalata, a Finastra digitális vezetőjeként és globális alelnökeként folytatta. A szakember az ugyancsak a fintech-szektorban működő magántőke- és smart money tanácsadócég, a BnL Growth Partners, valamint a Codecool, Kelet-Közép-Európa vezető programozóiskolájának alapítója. 2018 óta a pénzügyi szoftverekkel és digitális banki értékesítéssel foglalkozó W.UP befektetője és elnöke; a 2020-as évtől az IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért elnöki tisztségét is betölti.

„A Magyar Bankholdingban nem csak itthon, hanem a régióban is egyedülálló digitális sikertörténet építésére adódik lehetőség. A digitális banki szektorban szerzett globális tapasztalataimra építve szignifikánsan tudom segíteni a ma és a jövő legtehetségesebb technológiai és üzleti szakembereit abban, hogy megvalósítsák ezt az inspiráló célt”

– mondta új kihívásáról a szakember.

„Innovációs és nemzetközi szakmai tapasztalatával dr. Vinnai Balázs meghatározó tagja lesz a bankcsoport vezető testületének, amely így még szilárdabban láthat hozzá a következő évek transzformációs és üzleti feladataihoz.Csatlakozása egyrészt visszaigazolást jelent arra nézve, hogy a stratégiánkban meghatározott irány helyes, másrészt komoly lehetőséget is a jövőképünk megvalósítására”

– nyilatkozta dr. Barna Zsolt, a Magyar Bankholding igazgatóságának elnöke.