A II. világháború óta a legnagyobb bérház épül Budapesten

Ingatlan2020. okt. 8.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Közel 8 milliárd forint értékben vásárolta meg a Flatco Real Estate csoport tagja, a Flatmosphere Kft. a IX. kerületi Bárd utcában épülő 256 lakásos társasház ingatlanjait a Metrodom Csoporttól. A cég az épület valamennyi lakását, üzlethelyiségét és parkolóját hosszútávú bérbeadás útján kívánja majd hasznosítani. 2021 májusára készül el az épület, amelynek üzemeltetését a Flatco Real Estate Kft. fogja ellátni.

A megújuló energiára épülő, DualEco fűtési-hűtési rendszerének és a korszerű anyagfelhasználásnak és hőszigetelésnek köszönhetően az épület közel nulla energiaigényű lesz. 

Valamennyi lakás gépesített konyhával, teljesen bútorozva, valamint okosotthon-rendszerrel felszerelve kerül bérbeadásra. A lakókat változatos szolgáltatások várják: a házban fitneszterem, klubhelyiség, lounge, játékszoba kerül kialakításra, emellett biciklitároló és elektromosautó-töltési lehetőség is biztosítva lesz.

„Az ház építése és a lakások kialakítása is a megfizethető prémium koncepció alapján fog történni. Lakóink igényes és fenntartható környezetben élhetnek majd, kedvező áron.”

– fogalmazott Jacoby Márta, a Flatco ügyvezetője.

A Flatco Real Estate Kft. hosszútávú üzleti célkitűzése, hogy saját tulajdonú lakóingatlanok üzletszerű bérbeadásában vezető pozíciót töltsön be Magyarországon. Jelenleg több, mint 200 ingatlant hasznosít hosszútávú bérbeadással, 2021-ben pedig már több, mint 600 lakás lesz a cégcsoport tulajdonában, valamint iroda-, üzlethelyiség- és parkolóportfóliója is tovább bővül.

A cég jelenleg vizsgálja további bérházak megvásárlásának a lehetőségét is, a fenti célkitűzések elérése érdekében.